UDOBNOST PRIJE SVEGA

Preplavili police trgovina: Elegantni modeli tajica ove će jeseni zamijeniti skinny traperice

01.09.2021 u 14:10

Bionic
Reading

Uz udobne trenirke i pletene komplete novu sezonu jesen/zima nesumnjivo će obilježiti i tajice kao jedan od glavnih predvodnika trenda udobne odjeće

Iako na spomen tajica brojni prvenstveno pomisle na klasične, sportske verzije koje uz nogu prijanjaju poput rukavice, unazad nekoliko sezona brojni brendovi trude se ponuditi njihove elegantne inačice, a koje se izgledom po mnogočemu razlikuju od sportskih.

Najčešće je riječ o verzijama u crnoj boji koje krojem laskaju različitim tipovima ženske figure, a i ove godine uvjerljivo vladaju kolekcijama brendova iz španjolske grupacije Inditex.

  • +5
Tajice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U prvom redu riječ je o kratko rezanim modelima tajica zvonolikih nogavica po uzoru na capri hlače, ali i dobro znanim skijaškim tajicama, popularno zvanim špicericama.

Za razliku od standardnih modela, špicerice svoju specifičnost mogu zahvaliti detalju elastične trake koja se navlači preko stopala. Ovaj model tajica postao je jedna od najpopularnijih krpica u ludim osamdesetima, a otkako ih je 2017. godine u svojoj kolekciji za modnu kuću Balenciaga predstavio gruzijski dizajner Demna Gvasalia još uvijek su prisutne.

Modne ovisnice ovim prepoznatljivim tajicama nerijetko naglašavaju obuću u znaku modela s visokom potpeticom, a kao što priliči estetici 80-ih koju posjeduju, čine idealan sklad s predimenzioniranim blejzerom.