MAMA JE MAMA

Predstavljen portal za maloljetne trudnice

19.12.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Internetska adresa www.maloljetni-roditelji.net mjesto je na kojem maloljetne trudnice i roditelji od danas mogu potražiti informacije vezane uz teme trudnoće, zdravlja, obiteljskih odnosa, školovanja, brige o djeci i drugih

Portal ima i savjetodavni dio, u kojem maloljetni roditelji mogu zatražiti stručni savjet psihologa, pravnika, socijalnih radnika i ginekologa. Portal je dio projekta 'Mama je mama', koji provodi Udruga roditelja 'Korak po korak' u cilju prevencije rizičnih ponašanja mladih te pružanja psihosocijalne pomoći i podrške maloljetnim trudnicama, roditeljima i njihovim obiteljima.

'Portal pokrećemo prvenstveno kako bismo maloljetnim roditeljima i trudnicama pružili mjesto na kojem mogu potražiti odgovor na svoja brojna pitanja te im tako pomogli da se suoče sa situacijom u kojoj su se zatekli. Pokretanje portala još je jedan korak u sklopu našeg projekta 'Mama je mama', kojim nastojimo smanjiti ranjivost i socijalnu isključenost maloljetnih roditelja te ih osnažiti u aktivnom i odgovornom preuzimanju roditeljske uloge. Međutim, bitno je naglasiti da naš projekt naglasak stavlja na edukaciju ne samo mladih roditelja, već i mladih koji rano stupaju u spolne odnose, kako bi se smanjio broj maloljetnih trudnoća i spolno prenosivih bolesti', izjavila je Silvija Stanić iz udruge roditelja Korak po korak, voditeljica projekta 'Mama je mama'. Dodala je i da u Hrvatskoj još uvijek nedostaju integrirani pristup i sveobuhvatna procjena potreba i najboljeg interesa majke i djeteta, kao i intervencije kojima se nastoje ublažiti i ukloniti zdravstveni i socijalni rizici.