SEDAM KATEGORIJA

Predstavljen natječaj za nagradu 'Hrvatska novinska fotografija 2009'

28.01.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Zbor fotoreportera Hrvatske (ZFH) predstavio je danas nagrade 'Hrvatska novinska fotografija 2009' u sedam kategorija za koje se od 1. do 28. veljače mogu natjecati svi fotoreporteri u Hrvatskoj

Predsjednik ZFH-a Igor Nobilo rekao je na konferenciji za novinare da je ZFH nova udruga koja okuplja fotoreportere u Hrvatskoj, njih oko 250 od koji mnogi nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva (HND). Zbor, koji je prije djelovao pri HND-u, želi okupiti sve fotoreportere i u suradnji s HND-om promovirati novinsku fotografiju u Hrvatskoj, dodao je.

Igor Šoban predstavio je natječaj koji će trajati cijelu veljaču za sve profesionalne fotoreportere sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj, a sve prijavljene fotografije moraju biti snimljene tijekom 2009. u RH ili imati poveznicu s Hrvatskom.

Ove godine ugledni međunarodni stručni žiri od tri člana dodjeljuje nagrade u sedam kategorija, a iz pobjedničkih bira fotografiju godine. Od 100 najboljih činit će putujuću izložbu i fotomonografiju, objasnio je. Riječ je o kategorijama Događaj, Svakodnevni život nazvana 'Pavao Cajzek', Reportaža, Zabava i umjetnost - Ivo Fabijan, Portret, Sport te Okoliš.

Nagrade 'Hrvatska novinarska fotografija 2009' dodijelit će se svečano 29. ožujka.