POTRAŽITE INSPIRACIJU

Praktična rješenja za moderniji dom

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ukoliko tragate za praktičnim i inovativnim detaljima koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme jer će možda baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate

Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma najčešće je minimalističko, praktično za upotrebu i održavanje s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dječja soba obično je najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ukoliko vaš mališan ima probleme sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta, koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji. Odabirom kreveta u obliku terenca ili sportskog automobila pripremite mališane za putovanje u svijet snova, koje će u ovakvom vozilu sigurno biti uzbudljivo!

Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Fronte ormara koje postaju površina za pisanje pretvaraju ga u element koji svakom danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano. Tako ormar više nije masivni element, već zona za svakodnevno kreativno izražavanje.

Ukoliko često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primijenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac, koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju ili spavaću sobu kao dodatni element. Fotelje se mogu načiniti u različitim bojama i kao takve postati otkačeni naglasci u prostoru.

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svijetleći korpus, koji svojom atraktivnošću, a pogotovo u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija prostora, koja se doživljava vrlo 'laganom' na zidu.

Ukoliko tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo, tj. vaš radni stol koji ne zauzima puno prostora. Stvorili ste svoj kutak u kojem mirno možete obavljati svoje računalne aktivnosti i biti neovisni o tome što se događa na bilo kojem drugom stolu koji bi eventualno poslužio za rad na računalu.

Praktičnih i inovativnih rješenja je mnogo, a ideje za takve elemente proizlaze upravo iz problema, koji se nameću korištenjem prostora. Inovativan dizajn je odgovor na potrebe suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve, a sve s ciljem da se osjećate što ugodnije i praktičnije u svom domu.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi