najkontroverznije traperice

Povratnički model traperica dominira na modnim pistama, a hoćete li ga i vi prigrliti?

23.02.2023 u 18:28

Bionic
Reading

Glenn Martens i Diesel ostvarili su noćnu moru mnogih žena diljem svijeta i u modu vratili trend s kraja prošlog tisućljeća. Riječ je o niskom struku, kroju od kojeg mnoge žene bježe glavom bez obzira te tvrde da mu se neće vratiti. No vrijeme će pokazati hoće li ovaj povratnički model traperica i suknji ipak zavladati ormarima ljubiteljica mode

Talijanska modna kuća Diesel u Milanu je na samom otvaranju Tjedna mode podigla veliku prašinu. Osim kontroverzne skulpture od Durexovih kondoma, podsjećajući na važnost sigurnog seksa, Diesel je predstavio vrlo ambicioznu kolekciju koja se fokusira na komade što su bili in krajem devedesetih i na samom početku 2000-ih godina.

Kolekcija je inspirirana estetikom Y2K, kojom dominira efekt iznošenosti, dakle poderani komadi, cropped majice, ali i traperice niskog struka!

Mnoge žene diljem svijeta pribojavale su se da će se ovaj trend vratiti jer, za razliku od onih povišenog struka, ove traperice ne ističu ženstvenu siluetu tijela. Vjeruje se da ne naglašavaju zaobljenost bokova te skrivaju stražnjicu, čineći figuru neprivlačnijom nego što doista jest.

Povratak 90-ih sve je prisutniji u modnom svijetu, što potvrđuje velika potražnja za traperom. U modni svijet vratile su se maksi traper suknje, a trenutno su posebno popularne - traper maksi suknje niskog struka. Upravo taj model prošetala je zvijezda revije, Francuskinja Thylane Blondeau, noseći minijaturni bijeli top s metalnim logom Diesela i ispranu maksi suknju od trapera.

  • +20
Diesel FW23 Izvor: Profimedia / Autor: ZEPPELIN PHOTO / AVALON / PROFIMEDIA

Već nekoliko sezona uzorak tie dye vole nositi sve generacije, a oni mlađi rado nose majice koje otkrivaju trbuh. Stoga ni ne čudi velik povratak traperica koje su vladale devedesetih godina. Revijom u Milanu, Diesel je potvrdio da su široke traperice niskog struka ponovno in, a posebnu pozornost ukrale su one ispranog i istrošenog izgleda.

Iako će mnogi kriviti Glenna Martensa za povratak ovog omraženog trenda, mora se priznati da Diesel potpisuje zbilja zanimljivu i kreativnu kolekciju.

  • +3
Diesel – jesen/zima 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Filippo Fior