Osječki Dani piva

Potegnite idući tjedan na najveće slavonske svatove, odlične hrane i još boljeg piva će biti napretek, a za zabavu će se pobrinuti Jelena Rozga

29.08.2019 u 08:33

Bionic
Reading

Osijek je najstarije hrvatsko pivarsko središte u kojem se pivo proizvodi još od 17.stoljeća. Tradicija proizvodnje mnogima omiljenog gorkog napitka održala se do danas, zahvaljujući Osječkoj pivovari

Zbog toga je i logično da će manifestacija koja okuplja ljubitelje piva prerasti u najveću slavonsku feštu - što su za ovo područje Dani prvog hrvatskog piva. Svoje je Dane prvog hrvatskog piva Osijek dobio 2009. godine, od kada se tradicionalno, u rujnu, održavaju na lijevoj obali Drave, kod katakombi Krunske utvrde. Ovaj pivski festival, skraćenog imena Dani piva, s vremenom je postao poznat i kao najveći slavonski svatovi koji privuku i do 30.000 ljubitelja piva. Sve prave veseljake privuku tradicionalne tamburaške izvedbe hitova i koncerti popularnih bendova i izvođača, koji traju do kasno u noć!

Po jedanaesti put, još jedan dolazak jeseni u najveći slavonski grad neće donijeti samo zlatno lišće, već i zlatne kapi Prvog hrvatskog piva. U njima ćemo uživati od 4. do 9. rujna, a svake večeri posjetitelje očekuju bogata gastronomska ponuda i koncerti poznatih glazbenika - Jelena Rozga, Jole, Hari Mata Hari, Duško Kuliš te Slavonske Lole. Najbolje od pića, hrane i glazbe privlači svake godine veliki broj turista željnih lokalnih iskustava, ali i domaću publiku koju privuku i nagradne pivske igre. Jedna od njih su i prepoznatljive piramide. Iako ne spadaju u Sedam svjetskih čuda, osječke su piramide podjednako impresivno djelo ruku fanova piva. Na više stolova prikupljaju se prazne čaše i od njih kreiraju impozantne strukture.

Tijekom svih dana, vrhunski slavonski gurmanski majstori čitavu večer pripremaju tradicionalne specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim zeljem i roštilja, uz pekarske delicije. Pridružite nam se u nastavljanju ove jedanaestogodišnje tradicije proslave svima omiljenog, zlatnog, osvježavajućeg pića. U samom središtu zlatne Slavonije, u Osijeku, neka se ori najbolja pivska proslava uz popularne izvođače, a pivo toči za veselo društvo željno zabave.

Da je lako biti prvo, svako bi bilo prvo!