mjesto Gdje se miješaju dan i noć

Posjetite Kubu ovog ljeta i to postpuno besplatno

23.07.2022 u 10:26

Bionic
Reading

Gdje se miješaju dan i noć, sunce poziva na smijeh i ples, a nasmijana lica vas dočekuju na ulici, to je Kuba. Predivna zemlja Latinske Amerike po mnogima je najljepši komad Zemljine kugle, no i dalje je malo udaljena…. Ipak, jučer je ipak bila dostupna svima koji su se zatekli u Zagrebu, u najzabavnijem parku u gradu

Ples, hrana i piće, glazba, ritmovi, predivna priroda… Toliko je toga što čini Kubu čarobnom i turistički zamamnom, kao da nije na našem planetu. Tko god je posjetio ovu čarobnu latinoameričku zemlju, složit će se – Kuba su ljudi, Kuba je osjećaj da je sve kako treba biti, Kuba je trenutak za koji ne želite da završi, na Kubi ste svoji i više od toga! Jučer otvoren Mojito Park u Rougemarin Parku potvrdio je da i na našim prostorima Kuba može ući u svaku poru. Ne zaboravimo, glazba i ples čine važan dio kubanske kulture, a u tome su Hrvati dobri jednako kao Kubanci! Nekoliko detalja Mojito Parka posebno oduševljava…

OKUSI KOJI MAME

Ako želite probati egzotične okuse Kube, probajte sendvič Cubano. Savršeno hrskavi kruh u kombinaciji sa šunkom, sirom i primamljivom salsom doista stvaraju rapsodiju okusa. Naravno, za ljubitelje klasike, klasični pulled pork ili dobar burger dobra su opcija za ljetnu večer. Dok hrana može biti stvar izbora, u Mojito parku ipak nema puno prepirke oko izbora pića. Jedan je Mojito! Pogotovo ako se kao baza odabere Havana Club, kao istinski hommage prijestolnici. Savršena aroma Havana Cluba u kombinaciji sa svježinom mente, šećera i limete recept je za ovaj autentični kubanski Mojito. Baš kakav bi pravi mojito i trebao biti, idealan za ljetne večeri, ali i one hladnije dane kada se s nostalgijom sjećamo vrelih mjeseci.

ZVUCI KUBE

Budite iskreni, ima li druge opcije osim pozvati grupu Cubismo na event koji oživljava Kubu? Najpopularniji domaći latino sastav kojim godinama uspješno orkestrira naš Hrvoje Rupčić i Ricardo Luque iz Venezuele oduševio je prisutne. Popularni hitovi „Na na na na“, „Viva La Habana!“, „Témpera“ i „Motivo Cubano“ razgalili su publiku i podsjetili zašto uživamo u kombinaciji latina, jazza, salse i afro cubana. Ugrijanu atmosferu dodatno su zapalili opasni ritmovi instrumenata konga i bongo bubnjeva. Nije neobično da je upravo sastav Cubismo najuspješniji u povijesti Porina, u svojoj kolekciji imaju čak 24 kipića!

PLES STRASTI

Rumba, Salsa, Cha Cha Cha i mambo odavno su uvršteni na listu najzabavnijih i najvrućih plesova, kako prošlosti, tako i sadašnjosti. Tko je jednom probao plesati latinoameričke plesove, nikad više nije prestao plesati! Plesački par Paula Jeričević i Marko Mrkić će se složiti – vrući ritmovi podižu svaku atmosferu i uveseljavaju prisutne. Zato su fenomenalni Paula i Marko odučili i na Mojito večeri potaknuti ekipu na plesanje. „Ne znam plesati“ u njihovom rječniku ne postoji jer, kako ističe Paula, postoje tri mala savjeta koja će vam pomoći kada počinjete plesati latinoameričke plesove: „Opusti se, uživaj i upiši plesnu školu“. Paulin plesni partner Marko dodaje: „Dobri plesači ne moraju biti ljudi koji plešu deset godina, najbolje plešu svi koji su opušteni i okej sa sobom. Onda baš izgledaju dobro!“. Prateći korake vrsnih plesača, i ostali ljubitelji latino ritmova odvažili su se i zasjali na plesnom podiju. Posjetitelji su uživali u fantastičnom plesu i primijetili da nakon ovog iskustva iz nekog razloga svi žele naučiti pričati španjolski.

U kubanskim ljetnim večerima uživajte i vi! Mojito park je otvoren do 24.8., svaki dan od 17 sati.

Dođite i uvjerite se da ljeto na vrućem asfaltu može biti itekako zabavno.