zna kako ga nositi

Posebno laska figuri: Veliki trend iz 90-ih osvojio je i legendarnu Francuskinju

26.01.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Uz Annu Wintour, 69-godišnja Francuskinja Carine Roitfeld, koja je devet godina provela na poziciji glavne urednice pariškog Voguea, do danas se smatra jednom od najutjecajnijih žena u modnoj industriji

Bivša urednica pariškog Voguea, 69-godišnja Carine Roitfeld, poznata je po smoky eyes make upu, visokim štiklama i pencil suknjama. Dugogodišnja suradnica pokojnog Karla Lagerfelda i muza Toma Forda, majka je i baka, a jedini ustupak godinama koji je napravila je taj što je spustila visinu potpetice s 11 na 9 cm.

‘Kada sam bila u ranom cvijetu mladosti samo je nebo bilo granica. Sada sam malo manje divlja po pitanju odijevanja, no još uvijek se trudim istaknuti dozu rock'n'rolla', izjavila je 2019. u intervjuu za britanski Telegraph.

Da njezine riječi itekako drže vode dokazala je na aktualnom Tjednu visoke mode u Parizu pojavom na modnoj reviji Fendija.

Poput brojnih dama, ni sama nije ostala imuna prema trendu pinstripes uzroka koji istaknut na različitim komadima, zahvaljujući okomitim prugicama, posebno laska figuri.

Slavna Francuskinja istaknula ga je tamno sivom suknjom pencil kroja i svijetlo sivim sakoom predimenzioniranog kroja a, više od pinstripes komada, pažnju je osigurala odabirom obuće.

Takozvane slingback cipele, sa specifičnim dizajnom u znaku otvorene pete, na modnoj sceni već su se dokazale kao vrsta obuće koja elegancijom nerijetko nadmašuje salonke. Odabir utjecajne dame sa modne scene pao je na Chanelovu lakiranu verziju u boji burgundca i s dodatkom stabilne blok pete.

Nakon što je 2010. napustila poziciju glavne urednice francuskog izdanja modne biblije, svoju visoku reputaciju u modnom svijetu Carine Roitfeld odlučila je iskoristiti za stvaranje vlastitog modnog carstva. Ono danas uključuje magazin CR Fashion Book, kreativna savjetovanja i kolekciju mirisa, a godine 2012. održan je prvi CR Runway.

  • +7
Carine Roitfeld Izvor: Profimedia / Autor: JP PARIENTE/LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia