MODNI NOVITETI

Pomno pratite i bilježite: Ovih sedam modela haljina obilježit će jesen

25.08.2019 u 16:00

Bionic
Reading

Koliko god obožavali ljetne haljine, jednako toliko se veselimo nadolazećim jesenskim modelima, a prema tvrdnjama modnih stručnjaka, nadolazeću sezonu obilježit će nekoliko ključnih modela koje ćemo viđati u svakom kutku grada

Otkako su u trgovine počele pristizati jesenske kolekcije, mnogi ne mogu obuzdati oduševljenje zbog činjenice da će haljine imati veliki utjecaj narednih mjeseci. Na vješalicama u popularnim trgovinama već se mogu pronaći raznorazni modeli, a u modnim kuloarima ne prestaje se šuškati o onih sedam ključnih koji će obilježiti jesen 2019.

Tie-Dye

Još tijekom zimskih mjeseci bilo je jasno da će ovaj omraženi i pomalo zaboravljeni print ponovno isplivati na površinu, no nitko nije ni slutio da će doživjeti toliki bum i zadržati se toliko dugo na modnoj sceni. Štoviše, tijekom jesenskih mjeseci bit ćemo iznenađeni količinom efektnih modela haljina s ovim retro uzorkom koje će plijeniti pažnju s polica trgovina.

Haljine s daškom gotike

Crna boja dominirat će narednih mjeseci, a koliko će biti popularna, dale su naslutiti i modne kuće Prada i Simone Rocha tijekom predstavljanja svojih jesenskih kolekcija na tjednu mode. Ove sezone posegnite za haljinom od satena, čipke, s dodatkom metala, zakovica ili šljokica, asimetričnog kroja ili dodatkom puf rukava.

Pletene haljine

Pletene haljine omiljeni su ljetni izbor trendseterica, ali kada vrućine popuste, one postaju jednako primamljive. Bilo da tražite jednostavnu predimenzioniranu haljinu od pletiva koja podsjeća na dugačku majicu ili ove jeseni želite izgledati seksi u pripijenoj dolčevita-haljini, budite sigurni da niste donijeli pogrešan odabir.

Karirane haljine

Jedan od ključnih komada sezone bit će karirane haljine. Brojne high street trgovine poslužile su se primjerima Chanela, Lanvina i Victorije Beckham predstavivši svoje verzije haljina s ovim bezvremenskim uzorkom koji istovremeno djeluje elegantno i chic.

Viktorijanske haljine

Retro haljine s dodatkom čipke, predimenzioniranih rukava i visokog vrata, kakve su se nekada nosile u doba vladavine kraljice Viktorije, ove sezone postat će jedan od najtraženijih komada. Sudeći prema profilima vodećih trendseterica na Instagramu, ove haljine već su osvojile trendseterice diljem svijeta te su iz dana u dan sve traženije.

Asimetrične haljine

Carolina Herrera, Self-Portrait i Cushnie et Ochs najavili su vladavinu zanimljivih asimetričnih modela kojima se neizmjerno veselimo, a high street trgovine već su lansirale u ponudu svoje primjerke takvih haljina.

Raskopčane haljine (preko traperica)

Ono što Skandinavci čine godinama ostali svijet tek sada usvaja. Proteklih sezona skandinavska moda doživjela je veliko priznanje u svijetu te je zavladala pomama za njihovim načinom odijevanja - nošenjem haljina preko traperica. Ovaj će cool način odijevanja biti veliki hit u jesenskim mjesecima, a najbolje ćete ga postići uz pomoć maksi haljine na kopčanje.