dobar izbor

Pomlađuju i tako su zavodljive: Najljepše frizure za dame od pedeset plus

28.04.2023 u 06:25

Bionic
Reading

Žudite za osvježenjem izgleda? Ovih pet frizura koje nose slavne osobe savršena su inspiracija za sve starije od 50 godina

Pronalaženje prave frizure pravi je izazov, bez obzira na godine. No kako starimo, tako se zahtjevi i želje mijenjaju. Trendi frizura ili nešto bezvremensko? Ponekad je dovoljna mala korekcija prethodno oblikovane frizure, a ponekad je velika promjena točno ono što trebamo.

Najljepše frizure za starije od 50

Pixie: Najbolja frizura kada želite pustiti kosu da naraste

Ako imate kratku kosu i namjeravate je pustiti da izraste, pixie je dobra prijelazna frizura. Izgleda sjajno u raznim duljinama i gotovo tečno prelazi iz kratke u dugu frizuru. A tu je još jedna prednost: održavanje je super jednostavno.

Duga pixie varijanta omogućuje da operete kosu, pustite je da se osuši na zraku ili je isfenirate – nakon toga dodajte malo proizvoda za oblikovanje i savršena frizura je spremna. Tajna je u slojevima i teksturi, puno volumena i pokreta, ali u isto vrijeme ima jasno definiranu duljinu.

Bob sa šiškama na stranu – čista klasika

Ono što zaista ne smijete zanemariti pri odabiru frizure je snažan efekt šiški. Ne morate se nužno odvažiti na pune ili mikro šiške - za početak se možete odlučiti za one oblikovane u stranu ili nakoso, koje glatko prelaze i stapaju se s ostatkom kose. Ovo je sjajan način za postizanje snažnog dojma uz, zapravo, malo truda.

Ležerni valovi – frizura koja izgleda 'nedovršeno'

Što zapravo znači kada kažemo 'nedovršena' frizura? Odgovor je jednostavan: radi se o namjerno raščupanoj kosi zbog koje izgledamo kao da smo upravo ustali iz kreveta. Za ovu frizuru potrebna je kosa srednje duljine, koja seže do otprilike ključne kosti. Kako bi dobila lakoću, poželjno je stepenasto oblikovanje. Time se naglašava prirodna struktura, pa frizura posebno dobro pristaje blago valovitoj ili kovrčavoj kosi. Ovaj izgled također funkcionira s ravnom kosom, ali tada treba uložiti nešto više truda u oblikovanje i stiliziranje.

Kosa srednje duljine

Čak i u 50-ima frizura s dužom kosom koja ide preko ramena izgleda sjajno, što dokazuju slavne osobe poput Jennifer Aniston, glumice koja je godinama vjerna srednjoj dužini. Kako postići taj izgled, a da ne izgleda dosadno? Tajna je u obliku i boji. Za višedimenzionalni izgled kosu treba ošišati u blagom obliku slova U. Frizura izgleda posebno laskavo kada je lice uokvireno pramenovima do brade. Što se tiče boje, najbolje je odlučiti se za različite nijanse kako bi frizura izgledala punije, a pramenovima ili balayageom dat ćete joj pravi štih.

Dugi bob – tako laskavo

Lob ili dugi bob jedna je od najsvestranijih frizura jer se može nositi potpuno ravno ili s volumenom i dovoljnom količinom teksture. Pristaje svakoj strukturi kose, a kada je stiliziranje u pitanju, mogućnosti su doista velike. Osim toga, razdjeljak sa strane ili strogi središnji razdjeljak cijelom izgledu daju poseban štih. Duljina loba je idealna kada seže do ramena ili brade.

Ovisno o tome kako želite stilizirati kosu, možete je izravnati, nakovrčati ili dodati ležerne valove kao da ste se vratili s plaže. Svaki stil stvarno funkcionira s ovom dužinom - samo je potrebno isprobati različite varijante.