NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Put rata'

02.02.2012 u 11:47

Bionic
Reading

Knjiga 'Put rata' autora Michaela Morpurga dirljiv je roman o prijateljstvu čovjeka i životinje u teška i turbulentna ratna vremena. Egmont i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili dva primjerka knjige

Michael Morpurgo napisao je knjigu 'Put rata' (u izvorniku 'War Horse') 1982. godine, a interes za nju ne jenjava punih 30 godina. Autor je cijenjeni i višestruko nagrađivani britanski književnik s više od 100 objavljenih knjiga, a čak je pet filmova snimljeno po njegovim knjigama za djecu i mlade.

Knjiga 'Put rata' doživjela je niz raznih izdanja – od bibliofilskih i ilustriranih do klasičnih književnih, a na temelju knjige postavljena je i kazališna predstava. No ono što vraća ovu knjigu ponovo u žižu interesa je istoimeni filmski hit (u našim kinima od siječnja 2012) koji je Steven Spielberg snimio po knjizi. Film je u čak šest kategorija nominiran za ovogodišnjeg Oscara, a knjiga tjednima ne silazi s vrhova top lista New York Timesa i Booksellera.

Glavnina radnje događa se tijekom Prvog svjetskog rata u Europi. Albertov otac prodaje konja Joeya kako bi zadržao obiteljsku farmu, a razočarani sin se prijavljuje u vojsku i kreće u potragu za svojim ljubimcem. I Joey i Albert prolaze kroz mnoge nedaće tijekom kojih Albert ne odustaje od potrage.

Autor Michael Morpurgo je umješan pripovjedač i u ovoj knjizi je, kao i drugim svojim djelima, pokazao sav raskoš svog talenta, isprepleo osjećaje i fabulu i ispričao jednu toplu priču o odanosti i prijateljstvu.

Nagradu su osvojili:

Monika Ivandić
Vera Rončević

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.