NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Meditacije usmjerene svjesnosti'

21.05.2014 u 09:54

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Znanje predstavlja knjigu 'Meditacije usmjerene svjesnosti', autora dr. sc. Marka Williamsa, profesora kliničke psihologije i dr. Dannyja Penmana, biokemičara koji piše kolumne za Daily Mail.

Knjiga 'Meditacije usmjerene svjesnosti' nudi osmotjedni program vježbi, priložen joj je i besplatan CD s vođenim vježbama meditacije (glas Miljenko Kokot), a namijenjena je svima koji su potišteni, nesretni ili jednostavno premoreni.

Knjiga 'Meditacije usmjerene svjesnosti' predstavlja skup jednostavnih i učinkovitih vježbi koje će pomoći osobi da prekine začarani krug tjeskobe, stresa, nezadovoljstva i iscrpljenosti te otkrije istinski životni polet, onu vrstu sreće koja omogućuje suočavanje i s najvećim životnim nedaćama. Vježbe proizlaze iz kognitivne terapije temeljene na usmjerenoj svjesnosti (Mindfulness-based Cognitive Therapy, MBCT) koja je dokazano učinkovita u borbi protiv depresije te ju preporučuje i Nacionalni institut za zdravlje i kliničku izvrsnost Velike Britanije i Irske. Jednostavne meditacije usmjerene svjesnosti treba prakticirati samo nekoliko minuta dnevno, a nagrada će biti golema – zagospodarit ćete svojim životom i konačno uživati u njemu.

Dr. sc. Mark Williams profesor je kliničke psihologije i ravnatelj Centra za usmjerenu svjesnost na Oxfordskom sveučilištu. Suautor je kognitivne terapije temeljene na usmjerenoj svjesnosti (MBCT), kao i međunarodnog bestselera 'The Mindful Way Through Depression' (2007.) te autor više od 175 članaka o psihološkim modelima i tretmanima depresije i suicidalnosti. Dr. Danny Pennman, po struci biokemičar, piše kolumne za Daily Mail, a surađivao je i s listom Independent te BBC-jem.

Nakladnička kuća Znanje i tportal.hr svojim čitateljima poklanjaju pet primjeraka knjige!

Knjigu su osvojili:

Branko Slovaček
Dunja Kasanda
Radovan Škoton
Vesna Jagar
Martina Šekutor

Dobitnici iz Zagreba paket podižu na porti tportala, Harambašićeva 39a, a dobitnicima izvan Zagreba nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.