NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Jednaka suncu'

26.08.2013 u 10:31

Bionic
Reading

Tportal.hr i Profil vam poklanjaju tri primjerka knjige 'Jednaka suncu', autorice Anite Amirrezvani, a predstavljanje i potpisivanje knjige je u utorak 27.8. u 20h u Profilovom Megastoru u Zagrebu

Iran, 1576. godine bogato je mjesto zadivljujuće ljepote. Ali kad šah umre, ne imenovavši nasljednika, dvor je u panici. Princeza Pari, šahova kći i miljenica, zna više od ikoga o vladanju državom i dvorom, no njezin je pokušaj da dovede državu u red dočekan s negodovanjem i prijezirom. Pari, i njezin najbliži savjetnik Javaher, eunuh, čuvaju beskrajno mnoštvo tajni koje će se razotkriti u borbi za vlast gotovo epskih razmjera.

Znamo mnogo o legendarnim ženama u povijesti Zapada, no malo se toga zna o ženama u islamskom svijetu. Ovaj je roman temeljen na priči o princezi Pari Kahn Khanoom i otkriva intrigantnu priču o političkim intrigama tog doba te priču o ovoj neobičnoj ženi.

Anita Amirrezvani fantastično piše, njezina bogata proza udahnjuje život nevjerojatno vjerno opisanim likovima: njezini su likovi strastveni i hrabri.

Knjigu su osvojile:

Lidija Kobal
Irina Batorek
Tihana Jukić Očevčić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.