nagradnjače

Poklanjamo knjigu 'Bremenita šutnja'

08.03.2018 u 10:14

Bionic
Reading

Lari Mari su dobitnice književne nagrade Kiklop i autorice čije su književne uspješnice Bez ljubavi i mržnje, Zlatni Mjesec i Armati uvrštene u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice u Londonu

  • Začetnice su novog književnog pravca nazvanog Proza koja liječi, a da njihova proza osim što šokira, nadahnjuje i osvješćuje, dokazuju tisuće rasprodanih primjeraka njihovih književnih djela.
  • Bremenita šutnja je poput njihovih ostalih romana štivo višeg misaonog nivoa i kvalitetno prozno djelo koje djeluje kao produžena ruka savjetodavnog djelovanja ovih svestranih autorica.

Već za vrijeme izlaska njihove posljednje uspješnice Armati, autorice su imale spremljen sljedeći roman o neobičnoj životnoj priči baziranoj na istinitim događajima u kojoj, baš poput svih njihovih priča - čitatelji mogu pronaći odgovore na svoja duboka duševna pitanja, na njihove emocionalne nedoumice, patnje i previranja.

Glavna tema ovog romana skrila se i u samom nazivu, u bremenu života koji katkad nepotrebno nosimo. Šutnja mijenja ljudske osobnosti, dovodi do nevjerojatnih životnih izazova, a nerijetko se dogodi da je nemamo s kime podijeliti. Svi su likovi u labirintu iz kojega ne vide izlaz, a izlaz je jedino priznanje onoga što jesu i otkrivanje svoje bolne prošlosti. Ovo je roman za sve generacije, roman koji duboko zadire u nesvjesno i ruši predrasude.

Bremenita šutnja je roman koji progovara o seksualnim blokadama. Što se događa kada se potisne prava priroda, kad se čovjek seksualno ne realizira i kad bježi od svoje prave prirode? U ovom slučaju junakinja Medena je stopirana u pubertetu od svojih roditelja i to ju je odvelo na krivi put.

Autorice nas ovom prozom ubacuju u vrtlog skrivenih osjećaja, vrlo pronicljivo podastiru najintimnije misli pojedinca, prodiru duboko u podsvijest i analiziraju izvore svih ljudskih stanja, misli i osjećaja. Potpunim ogoljenjem glavnih likova vješto manipuliraju našim osjećajima navodeći nas na duboko promišljanje o vlastitim postupcima.

Ovaj roman progovara o skrivenim željama, o tajnoj ljubavi i o tome koliko je ona na glavnoj junakinji ostavila traga.

O autoricama:

Larissa Kunić i Marieta Kola su i terapeutkinje duše, psihe i tijela. Vlasnice su opatijske ordinacije Entera Clinic u kojoj svojim savjetima i terapijama već 22 godine pomažu mnogim klijentima. Njihovi su romani bazirani na dugogodišnjoj uspješnoj praksi ovih duševnih savjetnica.

Promocija romana održat će se 15. ožujka u 18 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore.

Pronađite u svim boljim knjižarama ili na www.mozaik-knjiga.hr!

Čitateljima tportala darujemo jedan primjerak knjige 'Bremenita šutnja'. Dobitnik je Jasna Cvitak.