julie caplin

Poklanjamo hit naslov 'Mali kafić u Kopenhagenu'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 05.11.2019 09:05
  • Objavljeno 29.10.2019 u 16:38
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Naslov nam govori hygge, a priča u knjizi otkriva još puno više o fenomenu danske sreće

Dobro došli u mali kafić u Kopenhagenu gdje sve miriše na cimet, vruća je čokolada glatka poput svile, a romantika čeka iza svakog ugla…

Ova priča o avanturi u Kopenhagenu, kao što biste očekivali, počinje u – kišnom i tmurnom Londonu. Život junakinje, agentice za odnose s javnošću Kate Sinclair, puno je obećavao. Vrijedna, inteligentna i odgovorna, Kate svaki posao odrađuje s ljubavlju i predanošču. Uspjeh, glamur, status, a odnedavno i novi dečko, ukazivali su na budućnost o kojoj je sanjala.

No upravo u trenutku kada je jurila ka uredu u nadi da je ondje čeka bolja pozicija u firmi, isti joj taj dečko iza leđa ukrade posao za kojim je čeznula. Slomljena srca zbog njegove izdaje, te nesigurna u sebe i svoju procjenu ljudi, Kate mora pobjeći i ponovno pronaći smisao života.

Prilika se ukaže kada bogati klijent ponudi Kate putovanje u Kopenhagen kako bi otkrila tajnu danske sreće i osmislila kampanju za njegovu novu robnu kuću u Londonu. Iako o hyggeu nije dotad znala baš ništa, odlučila je prihvatiti posao i otkriti tajne poznate samo Dancima.

Njezin je prvi zadatak okupiti šaroliko društvo novinara koje će povesti sa sobom te im omogućiti da fenomen specifičan za Dansku – hygge – dožive iz prve ruke te poslije napišu kakav pozitivan članak o svom iskustvu. Drugi, i nimalo lak, sastojat će se od mnogih, najčešće propalih, pokušaja da putovanje ne ispadne potpuna katastrofa. Mnoštvo zabavnih situacija iz kojih se rodi neočekivana – ali dobrodošla – ljubav, Kate će promijeniti u potpunosti.

Noćne šetnje prekrasnim ulicama danskoga glavnog grada, svijeće i udobni naslonjači pomoći će joj da otkrije kako se živi 'na danski način'. No hoće li joj tajne hyggea donijeti ispunjenje za kojim je oduvijek tragala?

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Mali kafić u Kopenhagenu', a dobitnici su Željka Pufler i Mladen Flegar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!