NAGRADNJAČE

Poklanjamo hit-knjigu 'Hladna magija'

28.05.2015 u 10:41

Bionic
Reading

Kako bi izgledala povijest da su stvari bile samo malo drugačije? Saznajte u novom svjetskom hit-romanu 'Hladna magija' u izdanju Lumen izdavaštva. Riječ je o prvom dijelu jedne od najboljih fantasy trilogija objavljenih na svjetskom tržištu, a Lumen čitateljima tportala poklanja dva primjerka ovog naslova

Ako vas zanima kako bi izgledala povijest iz neke drukčije perspektive, u kojoj su se afrička plemena doselila u Europu, a dinosauri preživjeli, a usto ste ljubitelji steampunka, političkih spletki i zombija, 'Hladna magija' potaknut će vam imaginaciju do neslućenih vrelina. Posrijedi je prva knjiga u originalnom serijalu Kate Elliott, cijenjene spisateljice s područja spekulativne fikcije koja vješto spaja fantasy, steampunk i alternativnu povijest.

Američka spisateljica Kate Elliot izmišljala je priče jer je željela pobjeći u svijet pun senzacionalnih pustolovina, a svoj čvrsti status unutar ovoga žanra potvrdila je upravo trilogijom započetoj knjigom 'Hladna magija'. Roman epske fantastike u kojem se znanost i magija sukobljavaju u smrtonosnoj borbi odličan je uvod u njezinu seriju 'Duhoput (Spiritwalker)' koju stručnjaci smatraju jednom od najboljih fantasy trilogija posljednjih godina.

Početak je novog doba: industrijska je revolucija započela, u cijeloj zemlji nastaju tvornice, nova tehnologija mijenja lice gradova. Ali stari običaji ne umiru lako. Cat i Bee dio su ove revolucije. Pohađaju akademiju i uče o znanosti koja će oblikovati njihovu budućnost, a ne znaju ništa o magiji koja vlada njihovim obiteljima. Sve će se promijeniti kad hladni magovi dođu po Cat. Nove opasnosti vrebaju iza svakog ugla, a skrivene prijetnje prate svaki njezin pokret. Gurnuta u nevjerojatni labirint tajni, izdaja i krvi, Cat je prisiljena boriti se za svoj život i otkriti istinu, ne samo o vlastitoj obitelji nego i o drevnim tajnama koje leže u srcu njezinoga svijeta.

Elliott plete intrigantnu priču sa zanimljivim, životnim likovima koji će oduševljavati i fascinirati čitatelje do posljednje stranice.

Roman 'Hladna magija' pobijedio je na turniru DABWAHA turniru 2011. u kategoriji romana s elementima romantike. DABWAHA (Dear Author Bitchery Writing Award for Hella Authors) turnir je u kojem se 64 knjige natječu u raznim kategorijama, po istom principu po kojem se odvija košarkaški turnir studentskih NCAA ekipa March Madness, a pobjednik se određuje glasovima publike. Organizatori turnira su siteovi Dear Author i Smart Bitches, Trashy Books.

Lumen izdavaštvo čitateljima tportala poklanja dva primjerka hit-romana 'Hladna magija' autorice Kate Elliot, a dobitnici su Ana Mikaciz Pule i Tea Šainovićiz Vukovara.