olujna sestra

Poklanjamo drugi dio obiteljske sage koja ruši rekorde prodaje

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 17.04.2019 09:41
  • Objavljeno 10.04.2019 u 10:13
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Olujna sestra' predivna je priča o potrazi jedne žene za svojom obitelji

Nedavno je objavljena druga knjiga očaravajućeg bestselera, serijala Sedam sestara, utemeljenog na mitovima o istoimenom zviježđu. Serijal se sastoji od sedam knjiga, a svaki se posvećuje jednoj od sestara i njezinoj potrazi za svojim podrijetlom.

U prvoj smo knjizi pratili najstariju sestru, Maju, koja je korijene tražila u Brazilu. Budući da su sve sestre posvojene iz određenog razloga, misteriji su brojni i vode nas na razne krajeve svijeta, te opisuju ključna razdoblja i događaje iz povijesti dvadesetog stoljeća. U Olujnoj sestri glavna uloga pripada Ally koja se isprva dvoumila treba li uopće dirati u tajne svoje prave obitelji. No sudbina će joj zadati udarac te tako rasčistiti put i pokazati smjer.

'Usred priprema za natjecanje u jednoj među najopasnijim jedriličarskim utrkama na svijetu, Ally D'Aplièse prima vijest o iznenadnoj smrti voljenoga posvojitelja. Zajedno s ostalih pet sestara sastaje se u obiteljskom domu gdje doznaju da im taj zagonetni milijarder kome su iz ljubavi nadjenule nadimak Pa Salt svima ostavio primamljiv trag o pravom podrijetlu.

Iako se netom upustila u strastven ljubavni odnos koji će zauvijek promijeniti tijek njezina života, Ally se nakon pravoga životnog brodoloma odriče života na vodi i vođena očevim tragom odlazi u prekrasnu, ledom okovanu Norvešku.

Ondje postupno otkriva korijene te neraskidivu poveznicu s Annom Landvik, nepoznatom mladom pjevačicom koja je živjela ondje stotinu godina prije i nastupila u premijernoj izvedbi Griegova kultnog glazbenog uprizorenja Ibsenova Peera Gynta. I dok polako sastavlja mozaik Annina života, Ally se počinje pitati tko je njezin voljeni Pa Salt uistinu bio te još važnije – gdje je sedma sestra?'

Lucida Riley jedna je od onih autorica koje pišu jednostavnim, ali vrlo evokativnim i raskošnim stilom. Čini se kao proturječje, no nije i samo potvrđuje da se radi o iznimnom talentu. U njenim ćete knjigama naići na likove koji su jedinstveni i sasvim svoji, prepuni vitalnih nijansi. Koristeći dualnu radnju – jedan dio je u sadašnjosti, drugi u prošlosti – autorica pruža čitatelju mogućnost da u svakom romanu proživi nekoliko života i to u koži sasvim različitih ljudi. Iz knjige u knjigu, serijal Sedam sestara plete tapiseriju u kojoj se, razrješenjem jednog misterija, otvaraju neki novi, ali svaka knjiga ostavlja osjećaj zadovoljavajućeg završetka. Želite li pročitati roman čije se stranice okreću same od sebe, s Lucinom Riley ne možete pogriješiti. (Egmont Puls, 129,00 kn)

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Olujna sestra', a dobitnici su Katarina Karačić i Petra Jakopović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!