Plan 2B interijeri

Poigrajte se bojama i teksturama podnih obloga

12.12.2019 u 08:59

Bionic
Reading

Stvaranju kreativne radne atmosfere svakako doprinosi i dobro promišljena kombinacija boja i tekstura podnih obloga. Boja je vizualni podražaj za kojeg je dokazano da podsvjesno utječe na naš mozak i način rada

Pametnim kombiniranjem boja u dizajnu poslovnog prostora moguće je stvoriti atmosferu koji stimulira i potiče produktivnost zaposlenike, ali i opušta i smiruje. Rezultat? Veća produktivnost i sretna uredska atmosfera! Zbog toga se nemojte bojati poigrati s bojama i teksturama podnih obloga u svome poslovnom prostoru.

Svjetlije boje, poput crvene i narančaste, potiču dimaniku u uredu i podižu cjelokupnu energiju tima. Hladniji tonovi poput plave i zelene s druge strane, prepoznati su kao opuštajuće boje koje smiruju zaposlenike. Žuta je pak optimistična boja koja pomaže u poticanju kreativnosti.

Tekstura podnih obloga – bitan djelić slagalice

Istraživanjem koje su 2010. godine proveli psiholozi s Yalea, Harvarda i MIT-a, dokazano je da taktilni podražaji, poput mekoće ili hrapavosti predmeta, podsvjesno utječu na ponašanje pojedinca. Uloga teksture u dizajnu poslovnih interijera često je zapostavljena. Međutim, ako se tekstura podnih obloga dobro koristi, može se lako izmijeniti čitav izgled i dizajn prostora.

Mekoća ili hrapavosti tepiha i vinila podnih obloga utječe na to kako zaposlenici doživljavaju prostor jednako koliko i boja tih elemenata. I nije stvar samo u dodiru, već i u percepciji dodira. Iako fizički rukama ne dirate pod, svejedno zamišljate kako bi osjetili određenu vrstu tkanine ili teksture gledajući je samo.

Ako želite eksperimentirati s različitim teksturama u poslovnom okruženju donosimo vam nekoliko savjeta:

  • Da biste maksimizirali učinke tekstura, možete se igrati s njima u jednobojnom okruženju. Korištenje kontrastnih ili čak luksuznih tekstura omogućuje vam da oživite jednu boju i stvorite skladan radni prostor. Napokon, to što radite s jednom bojom ne znači da bi prostor trebao biti dosadan, zar ne?
  • U raznobojnim uredima tekstura je izvrstan način da se jasno razlikuju zone ili određeni prostori unutar poslovnog prostora. Jedan od načina kako se to može postići je kombinacijom tepiha s različitim teksturama ili kombinacijom tepiha s vinil podovima. Rezultat će biti zabavna i protočna soba s jasno definiranim zonama i prostorima od kojih svaki ima svoju svrhu.

Plan 2B interijeri vam u suradnji sa svojim partnerm IVC Flooring donosi široku paletu rješenja za podove vodećeg proizvođača podnih obloga na svijetu - Mohawk Flooring Grupe.