A TAKO JE JEDNOSTAVNO

Pogreške zbog kojih ručnici imaju ustajali miris

27.09.2015 u 09:02

Bionic
Reading

Već se puno puta pokazalo da za čisto rublje nije dovoljno ubaciti deterdžent u perilicu jer razna pravila vrijede za određene tkanine i boje. Isto tako nije svejedno kako ćete pristupiti pranju ručnika ako želite da budu čisti i ne dobiju neugodan miris već nakon nekoliko korištenja

Ako znate kako pravilno prati ii koristiti ručnike, mogu trajati i do 10 godina. Također mnogi rade pogrešku da ručnike nakon pranja stave na vrh umjesto na dno police pa uvijek koriste jedne te iste koji se brže istroše.

Pravilno ih osušite i protresite

Ručnik prije spremanja u ormar mora biti suh do kraja. Ako ostane imalo vlažan, brže će dobiti neugodan miris. Zbog toga ga treba raširiti i dobro posušiti i nakon svakog korištenja odnosno tuširanja ili kupanja. Također ih protresite prije rasprostiranja jer će biti manje izgužvani.

Umjereno s deterdžentom i omekšivačem

Osim što se preporučuje koristiti blage deterdžente, nije dobro pretjerivati s njima jer to također utječe na ustajali miris nakon nekoliko korištenja. Ako mislite da će rublje biti čišće ako stavite više deterdženta i omekšivača, slijedi neugodno iznenađenje - sve što je viška ostaje u tkanini u obliku sapunice budući da se nije moglo isprati. U tom slučaju najveća će šteta biti na stvarima koje se ponovno moče tijekom uporabe poput ručnika ili kuhinjskih krpa. Nakon što o ručnik obrišete ruke i stavite ga na držač počinje se stvarati plijesan zbog viška deterdženta.

Ručnici nisu za skidanje šminke

S vremenom se ostaci šminke neće moći dobro oprati i mrlje od make-upa ostat će trajno na ručnicima.

Kako da dulje budu svježi pravilno čisti

Uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova, vrlo jeftinih, jednostavnih i prirodnih, ručnici će vam napokon biti mekani i divna svježeg mirisa.

Netom prije pranja ručnika jednu do dvije šalice bijelog octa ulijte izravno u bubanj perilice za rublje, a njime možete zamijeniti i uobičajeni omekšivač za rublje. Kada je u pitanju čišćenje i osvježavanje, ocat je jedan od najboljih prirodnih izbora. Naime osim što će omekšati ručnike te ukloniti neugodan miris, ocat je jeftin i pripada ekoproizvodima.

Prilikom pranja ručnika u perilicu dodajte pola šalice sode bikarbone, i to izravno u bubanj. Bez brige, soda bikarbona neće oštetiti ručnike. Mali dio sode pospite i preko gume na vratima perilice. Nakon toga ručnike posute sodom ostavite najmanje pola sata ili čak preko noći u perilici i tek ih sutradan, bez skidanja sode, operite u perilici.