PETA OD 20 CM

Pogledajte najneudobnije štikle u povijesti

30.06.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Teško možete vidjeti zvijezde poput Victorije Beckham ili Coleen Rooney bez para luksuznih louboutinki na nogama. No ovakve cipele sasvim sigurno nemaju u svojoj kolekciji

Francuski dizajner cipela Louboutin dizajniranje potpetica podigao je na jednu sasvim novu razinu. Izradio je cipele visoke ni manje ni više nego 20 centimetara, tako da je potpetica gotovo horizontalna s potplatima.

Ovakva izrada bazirana je na baletnim papučicama, a cipele su optočene i Swarovski kristalima. Nalaze se na aukciji među brojnim modnim predmetima kojima se prikuplja novac za English National Ballet. One su samo jedan od niza unikatnih predmeta koje su posebno za aukciju izradili brojni poznati dizajneri.

Dizajneri Erdem, Giles Deacon, Moschino, Roksanda Ilincic i Julien Macdonald donirali su baletom inspirirane modele koji nose profesionalne balerine.

'Nisam mogao, a da me ne inspirira balet. Na kraju krajeva, zar nisu klasične baletne papučice ultimativne cipele na petu? Štikle koje plesačice dižu bliže nebu više nego ijednu drugu ženu', rekao je Louboutin.

Poznati dizajner je s ostalim kolegama unikatne modele donirao kako bi se poznata baletna kompanija financijski spasila. Prijeti im naime, ukidanje svih predstava i turneja zbog nedostatka novca.

Louboutin štikle sigurno će postići odličnu cijenu, ma koliko nama običnim smrtnicima izgledale neudobno.

Što je to tako privlačno u cipelama Louboutin...

Cipele Louboutin