AlDUK BY GALKO

Pogledajte moćne kožne torbe za zimske dane

11.12.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Poznati hrvatski dizajner Ivan Alduk predstavio je torbe iz nove kolekcije 'Is it love?' povodom pete godišnjice rada

U kolekciji za aktualnu sezonu, pod imenom 'Is it love?', predstavio je Ivan Alduk prvih par modela torbi Alduk by Galko. Kožnate torbe s različitim obradama koža kreativno su stvarane isključivo za kolekciju povodom pete godišnjice rada. Serija je unikatna i limitirana

Alduk s tvrtkom Galko, koja ima dugogodišnje iskustvo u kožarskoj industriji i proizvodnji, surađuje već četiri sezone zaredom. Iz sezone u sezonu Galko kvalitetno i stručno Aldukove ideje pretvara u gotovi proizvod.

Specifičnost torbi iz nove kolekcije je ta što su dizajnom futurističke, ali u istom trenutku i minimalističke. Manjih su dimenzija i predodređene su za večernje kombinacije. U kolekciji se nalaze četiri modela torbi borg, alien, qube i broken qube, a dolaze u nekolliko različitih kombinacija boja i materijala. Alduk je povodom pete godišnjice rada po prvi puta predstavio i mušku liniju, a nju prati i jedan muški model torbe naziva broken qube

'Odlučio sam napraviti malu promjenu i nakon masivnih, većih modela torbi predstaviti one manje, nešto jednostavnijih linija koje će samo s jednim dizajnerskim akcentom imati prepoznatljivu ALDUK estetiku. S krajnjim rezultatom sam i više nego zadovoljan jer uz vrhunsku Galko produkciju imamo proizvod na koji smo jako ponosni', objašnjava Ivan Alduk.

'Is it love?' je capsule kolekcija za aktualnu sezonu koja se sastoji od unikatnih odjevnih komada izrađivanih isključivo od prirodnih materijala kao što su hladna vuna, svila, satenski pamuk i ovčja koža, a izborom tih materijala stavlja se naglasak na ekskluzivnost i kvalitetu koju brand Alduk stvara već pet godina. Novost je i prva muška linija branda Alduk čija je osnova pomaknuta klasika bazirana na znalački krojenim odijelima i košuljama. Muška linija nudi isključivo izradu po mjeri kupca i sudjelovanje u idejnoj razradi svakog odjevnog komada.

'Četiri modela torbi, koji dolaze u nekoliko varijacija kože i boje, su idealna nadopuna našoj obljetničkoj kolekciji 'Is it love?', koja se zasniva na ženstvenim i odvažnim modelima. Vrhunska Galko izrada, s kojim izvrsno surađujemo već sezonama, i minimalističke dizajnerske intervencije u geometrijske oblike, glavna su karakteristika novih ALDUK by Galko torbi,' izjavio je Alduk.

Ivan Alduk poznati je hrvatski modni dizajner koji svojim provokativnim izražavanjem i visokom estetikom intrigira medije i javnost. Svoju prvu reviju održao je u studenom 2007. godine na Fashion Incubatoru u Osijeku. U tih pet godina stvorio je predivne kolekcije, izazvao veliku pažnju medija svojim predimenzioniranim haljina i jakim stavom, napravio dvije kolekcije za jednu poznatu hrvatsku tvornicu, a nekoliko dana prije predstavljanja nove kampanje i diplomirao na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Sada je u pripremi otvaranje showrooma koje se očekuje početkom 2013.