PREKOPIRAJ ME NJEŽNO

Photoshop dokazao da svi automobili izgledaju isto

29.08.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Prilikom predstavljanja novih modela proizvođačima su puna usta hvale na račun novog, modernijeg dizajna, no kao što možete vidjeti u nastavku, novi automobili su sličniji nego što bi njihovi dizajneri to priznali

Zbog generičkog dizajna već nam je postalo teško razlikovati veće od manjih modela istog proizvođača, a čini se da nisu daleko vremena kad ćemo morati bacati dva pogleda kako bismo razaznali automobile različitih marki.

Sigurnosne norme za zaštitu pješaka, koje su natjerale dizajnere da promijene arhitekturu prednjeg kraja automobila, kao i stalna potjera za što učinkovitijom aerodinamikom i nižom potrošnjom, doveli su do apsurdne situacije da je dovoljno staviti u Photoshopu Toyotinu rešetku hladnjaka na BMW X1 kako biste pomislili da je u pitanju nadolazeći RAV4.

Još primjera možete pogledati u našoj fotogaleriji pa idući put nemojte odmah povjerovati kad na nekoj naslovnici vidite prvu fotografiju, primjerice, novog Mercedesa GLG. Možda je to samo retuširani Land Roverov koncept DC100.