OTKRIVAMO DETALJE

Panika na svadbi Minić-Matanić: Svećenik kasnio pola sata!

09.12.2014 u 13:14

  • +18

Vjenčanje Matanić

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Bionic
Reading

Šest mjeseci ljubavi redatelj Dalibor Matanić i glumica Helena Minić okrunili su brakom prošle subote 6. prosinca nedaleko od njezine rodne Pule, u crkvi Sv. Foške blizu Vodnjana. Premda novopečeni bračni par detalje vezane uz najvažniji dan u životu čuva samo za one najbliže, iz vrlo bliskog izvora Dadi i Heleni otkrili smo pikanterije o ovom veselom vjenčanju

Na popisu uzvanika našlo se stotinjak najbližih im osoba, a odluka mladenaca bila je da pozovu tek desetak kolega. Razlog tome je to što se brojni kolege iz svijeta glume, govori nam naš izvor, ne podnose pa nisu željeli da upravo njihovo vjenčanje bude mjesto za nesuglasice ili lošu atmosferu. Prošle subote slavilo se od prijepodnevnih sati, a uz silnu tremu, adrenalin i uzbuđenje, dodatnu pomutnju unio je svećenik koji je u podne javio mladoženji kako postoji mogućnost da zakasni na njihovo vjenčanje zakazano u 16 sati jer je samo sat vremena ranije morao održati sprovod. Nekoliko sati kasnije ispostavilo se da je bio u pravu. Na trenutke se, kaže nam naš izvor, činilo kao da je Matanić još jednom sve dobro izrežirao jer se nije znalo kada će stići svećenik. Vrijeme su pak kratili uz bend koji je zabavljao okupljene u šatoru te nije nedostajalo dobre zabave uz hitove Miše Kovača, ali i one komercijalne. Puštali su se i lampioni, no vjetar i kiša, baš kao i blato, djelomice su pokvarili romantičnu atmosferu.

Svećenik se ukazao s polusatnim zakašnjenjem, vjerojatno najduljim ponosnim roditeljima mladenaca. Doznajemo da majke nisu mogle suspregnuti suze, a posebno Helenina majka Ivanka u trenucima dok je otac Drago svoju mezimicu vodio do oltara. Glumica se nije odrekla svog prezimena, već je svojem Minić dodala prezime Matanić. Uspješnom redatelju kum je bio prijatelj Tomislav Pašiček dok je uz glumicu stajala dugogodišnja prijateljica Kristina.


Zabave i iznenađenja ni na trenutak nije nedostajalo, pa ih je tako na Dan Svetog Nikole ispred crkve dočekao poznanik odjeven u njegovo ruho, a na njihovo slavlje u obližnji klub Trezor stigao je gost iznenađenja odjeven u Elvisa Presleyja te je otpjevao neke njegove hitove. Za glazbu u Trezoru pobrinuo se Mario Kovač u ulozi DJ-a, a uglavnom je puštao komercijalnu stranu glazbu, no zalomila se i pokoja Tajči te stari hitovi Danijela Popovića. Na plesnom podiju bili su svi, od najstarijih do najmlađih, sve do pola sedam ujutro. Lijepa 35-godišnja mladenka nije se željela udati u klasičnoj vjenčanici, već je odabrala svečanu haljinu te se poslije ponoći preodjenula, dok je 39-godišnji redatelj bio elegantan u crnom odijelu ispod kojega je nosio bijelu košulju s leptir-mašnom.

O medenom mjesecu još ne razmišljaju, iako je jedan od poklona uključivao putovanje koje će možda uskoro iskoristiti za doček Nove godine u kojoj zasigurno imaju mnogo privatnih planova, a jedan od njih je i prinova koju oboje žele. To je jasno dala do znanja i ova vlasnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju glumicu, nedavno izjavivši da je majčinstvo najveći blagoslov, a dijete najveći dar te da je sretna svaka žena koja je dobila ovaj dar.