BOJA TITANIJA

Ovu neodoljivu srebrnu nijansu viđat ćemo ove jeseni posvuda

15.09.2020 u 08:42

Bionic
Reading

Jesen uvijek donosi zanimljive sezonske novitete kad su u pitanju aktualni modni trendovi, a ukoliko želite isprobati nešto posve drukčije, oduševit će vas ova neodoljiva nijansa srebra, nazvana bojom titanija

Nijansa je, kako joj samo ime govori, metalno srebrna s hladnim ili pepeljastim podtonom, koja se također lijepo slaže s ili pramenovima u ružičasto/ljubičastim ili plavim nijansama.

Srebrni tonovi već su neko vrijeme veliki hit, a šarmantna ovosezonska inačica podrazumijevaju boju titanija, dakle hladnog metala.

'Tijekom protekle godine vidjeli smo mnoge djevojke i žene na TikTok-u ili Instagramu kako furaju upravo kosu obojanu u titanij nijansu, a mnogi su moji klijenti inspiraciju dobivali od Due Lipe. Što budete svjetliji, krajnji će rezultat biti efektniji, a neke klijentice odluče se dodati i tonove lavande prema krajevima ili oko lica', objašnjava londonska frizerka Natalia Romaniuc.

Ovakva se boja vrlo često traži u mnogim salonima, a nerijetko i s hrabrim iskoracima u vidu plavih ili ljubičastih pramenova ili modernijih varijanti neuništivog ombréa. Općenito je trend u odvažnijim nijansama budući da je globalna pandemija uvela novi trend rada od kuće te su pripadnice ljepšeg spola spremije odabrati lude boje kose za svoje kućne urede.

Prema njezinim riječima, nijansa titanija pristaje gotovo svim tipovima kože, no treba naglasiti kako ovakva kosa zahtijeva posebnu njegu jer se takva nijansa može postići, ako se radi o tamnoj kosi, samo posvjetljivanjem.

Budući da je dobro poznato da je takva kosa osjetljiva i sklona isušivanju, potrebna joj je dodatna hidratacija s preparatima poput hranjivih maski, pakunga, seruma...

'Nakon izbjeljivanja, poroznost kose će biti veća, pa boja koju nanesete za postizanje nijanse titanija postupno će izblijedjeti nakon pranja. Stoga savjetujem održavanje boje svaka dva do tri tjedna, ovisno o tome koliko često perete kosu. Ako želito se sami obojati kod kuće, jako je važno slijediti upute i odabrati pravi proizvodi zato nikako ne kupujte boju prije nego se posavjetujete sa stručnjakom, kaže ona.