vječni bob

Ovu frizuru obožavaju supermodeli, a savršena je za tanku kosu

13.09.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Nadahnute 90-ima i iznimno lake za održavanje i oblikovanje – slavne ljepotice i manekenke Isabeli Fontana i Grace Elizabeth nosile su vrlo kratke bob frizure na Venecijanskom filmskom festivalu i izazvale uzdahe oduševljenja

Popularan među brojnim supermodelima, vrlo kratki bob savršen je izbor za tanku kosu. Promjena i osvježenje frizure u rujnu, nakon tjedana izloženosti suncu, moru i soli, obavezna je za lijep i njegovan izgled, a ako biste upitali frizere, bob bi svakako bio velika preporuka.

Vrlo svestrana frizura svakom izgledu daje dozu svježine i mladolikosti. Za ravnu kosu bob je gotovo idealno rješenje – uvijek je u trendu, a vrlo lako se prilagođava svakom obliku lica i duljini kose. Čak ga ne morate ni redovito šišati jer i kad izraste izgleda cool i lako se oblikuje. Ipak, ove jeseni vrući hit je vrlo kratak bob.

Supermodeli obožavaju bob frizuru

Isabeli Fontana i Grace Elizabeth imale su istu frizuru na crvenom tepihu na Venecijanskom filmskom festivalu 2022. Isabeli je svoj bob prvi put pokazala u veljači ove godine, a Grace Elizabeth samo nekoliko mjeseci kasnije. Riječ je o vrlo kratko oblikovanoj kosi koja dolazi s puno teksture te omogućuje produljenje intervala između šišanja. Naime, upravo naglašena tekstura 'razbija' i sprječava pojavu oštrih linija, tipičnih za ovu frizuru, ujedno smanjujući mogućnost deformacije kontura. U svakom slučaju zaključak je jasan - dobro ošišan bob dugo zadržava oblik i zahtijeva vrlo malo održavanja.

Linda Evangelista na Fendijevoj reviji Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bob je nastao u devedesetima

Vrlo kratki bob nosila su mnoga poznata lica, od Linde Evangeliste u 90-ima do Charlize Theron i Ruby Rose posljednjih nekoliko godina, a svaka ga je prilagodila svoj jedinstvenom stilu. Bob koji je vrući hit ove sezone ima šiške i spušten potiljak. Odlično pristaje uz vrlo snažna i četvrtasta lica. Također, savršen je izbor kada želite naglasiti dug vrat, ali i usmjeriti pažnju na dekolte.

Svestrana i laskava frizura

Kratki bob vrlo je laskava i svestrana frizura koja se mijenja ovisno i načinu stiliziranja: zalizan unatrag ima muževan prizvuk; oblikovan s volumenom na potiljku laska jagodicama i liniji čeljusti, pogotovo ako se stanjuje niz vrat; stiliziran prema naprijed - bilo u ravnoj verziji, s više oblika, ili uvijen za izgled s više pokreta djeluje vrlo elegantno i chic.

Jedna od najvećih prepreka prilikom odluka za šišanja na kratko je činjenica da kratka kosa uvelike ograničava izgled, ali ova frizura dopušta mnoge varijacije ako imate mašte i želje. Uz to, ova frizura je idealan izbor za tanku kosu jer daje volumen na vrhu i vizualno pojačava gustoću kose. Za ovu frizuru tekstura i debljina kose mogu biti vrlo ograničavajući. Za vrlo gustu ili kovrčavu kosu može biti potreban prethodni tretman protiv kovrčanja ili obrada kose sušilom i termalnim alatima što može biti ključno za završni izgled.