anti-age učinak

Brišu godine: Trendi frizure s kojima ćete odmah izgledati mlađe

24.08.2022 u 14:49

Bionic
Reading

Žene diljem svijeta ulažu poprilične svote novca u kozmetiku i tretmane ljepote kako bi izgledale mlađe. No, za efekt mladolikosti ponekad je dovoljna samo dobro odabrana frizura, a ove tri djeluju poput pravog anti-age tretmana

Frizura je jedna od onih stvari koja se primijeti već na prvi pogled, a njezin učinak na cjelokupan izgled je dramatičan., Boja, duljina kose i način oblikovanja u tren oka mogu dodati ili obrisati koku godinu s lica. Ako ove jeseni žudite za mladolikim i osvježenim izgledom, a ove tri frizure su dobar izbor.

Kosa srednje dužine

Što ste stariji, to bi kosa trebala biti kraća? Ne! Ova formula pomlađivanja odavno se pokazala kao mit. Ako inače nosite dugu kosu, kratka frizura može brzo izgledati neprikladno i potpuno promijeniti vaš izgled. Duljina kose koja zapravo odgovara svakoj dobnoj skupini je kosa srednje dužine. Prihvatite trendove frizura koje završavaju malo iznad ili malo ispod ramena. Takve frizure ističu najvažnije crte lica i čini vrat duljim. Slojevitost pak stvara dodatni volumen i tako osigurava mladolik i svjež izgled.

Šiške i mekano oblikovani pramenovi oko očiju

Trik koji uvijek pali za mladolik izgled: meke šiške po uzoru na 70-te koje oči čine otvorenijima. Slojevito oblikovana kosa oko očiju djeluje meko i suptilno te na posebno lijep način privlači pozornost na lice. No, valja biti na oprezu – previsoko postavljene i ravne šiške mogu izgledati vrlo oštro i poništiti anti-age učinak pomlađivanja. A dobro je znati i kako je kovrčava kosa posebno je prikladna za ovu vrstu makeovera.

Kratka kosa s volumenom na potiljku

Kratke frizure uvijek djeluju pomlađujuće? Ne baš. Svakako pripazite da frizure poput boba ili pixie uvijek imaju dodatni volumen na potiljku jer im upravo to osigurava mladenački i posebno odvažan izgled. Klasične bob frizure koje su ošišane koso te su kraće na potiljku tanjoj kosi daju više teksture i volumena.