novi izvor energije i motivacije

Mislili ste da ćete s napornim vježbanjem skinuti kilograme? Evo zašto se varate!

10.02.2021 u 07:38

Bionic
Reading

Uspostavljanje prehrambene ravnoteže ključno je za postizanje rezultata. Pravilnom prehranom vraćamo energiju, smanjujemo umor te tako tijelu pomažemo da u što kraćem roku vrati snagu za buduće aktivnosti

Već prvi rast temperatura i pokoja zraka sunca, asociraju nas na ne tako daleki dolazak proljeća i činjenicu da je došlo vrijeme da opuštenu zimsku atmosferu zamijenimo ozbiljnim pripremama za povratak u formu. Osim tjelovježbe i pojačane fizičke aktivnosti, ne smijemo zaboraviti na važnost prehrane i nutritivno bogatih obroka koji će nam pomoći u našem cilju te nadoknaditi energiju nakon napornih treninga, ali i pomoći da aktivnost koju ćemo odraditi možemo odraditi kvalitetno.

Vrlo često kod planiranja redovite tjelesne aktivnosti zaboravimo činjenicu da je upravo hrana pokretač našeg organizma i osnova za energiju koja nam treba za svakodnevno funkcioniranje i obavljanje kako svih dnevnih obveza tako i povećane fizičke aktivnosti i treninga. Uslijed toga, često, zanemarujući važnost prehrane uz tjelesnu aktivnost ponekada izostanu i željeni rezultati zbog kojih prerano dolazi do gubitka motivacije i odustajanja iz posve krivih razloga. Kada organizam nema sve potrebne uvjete za one osnovne svakodnevne funkcije, dodatni napor u obliku treninga samo će ga još više opteretiti. Upravo iz tog razloga su prehrana i raspored obroka ključni kako bi rezultati na kraju bili onakvi kakvima ih želimo. Bez obzira bio vaš trening usmjeren na gubitak kilograma ili dobivanje mišićne mase, vježbate li aerobno ili anaerobno, prehrana je u svakom slučaju jednako bitna i uz pravilnu sinergiju hrane i vježbe rezultati neće izostati.

Kao što je već spomenuto, ako tijelo i organizam nemaju dovoljno resursa svaki dodatni napor će ih samo još više iscrpiti. Iz tog razloga svakako je pametno od 30 do 60 minuta prije treninga potaknuti organizam i obrokom mu osigurati dovoljno energije za ono što slijedi. Preskakanje ili izostanak obroka često može dovesti do neugodnih simptoma poput vrtoglavice, a i vrijeme i izdržljivost samog treninga ovisit će osim o vašoj formi i o vašoj razini energiji. Isto tako, pojačana tjelesna aktivnost, sport ili samo trčanje dovodi do rasta potrebe za unosom proteina. Proteini hrane mišiće, pomažu im kod oporavka nakon aktivnosti i proteinski obrok treba biti prvi na redu nakon treninga. Nedostatak vremena za spravljanje adekvatnih obroka ne smije biti razlog koji će stati na put vašem cilju pogotovo kad vam je ono što ste do sad možda preskakali nadohvat ruke te ujedno praktično i brzo za pripremu, a okusom će vas vratiti u bezbrižnost djetinjstva.

Omiljena Čokolino obitelj bogatija je za Čokolino Protein Power koji je nedvojbeno najukusniji način da u organizam unesete proteine, vitamine i minerale. Namijenjen je rekreativnim sportašima, ali i svima koji su u potrazi za ukusnim i praktičnim obrokom koji sadrži proteine. Nutritivno izbalansiran, na bazi riže i zobi uz dodatak najkvalitetnijih bjelančevina na bazi sirutke, osim što nam donosi poznati, vrhunski okus mladosti predstavlja i odličnu podlogu za trening.

Pojačan magnezijem te vitaminom C i vitaminima B skupine, uz najkvalitetniji whey protein, Čokolino Protein Power idealno je rješenje i za opskrbljivanje tijela s potrebnom količinom hranjivih tvari kako bi se adekvatno oporavilo i maksimalno iskoristilo ono što ste postigli treningom. Obroci se nikako ne bi smjeli izbjegavati, ali treba zaobići uvjerenje kako hrana nakon fizičke aktivnosti poništava ono što ste treningom ostvarili. Naprotiv, izbalansirana prehrana i odgovarajuća količina hrane u obrocima osigurat će kvalitetniji proces oporavka i spremnost na nove izazove uz više energije i motivacije.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Podravkom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.