KORISNI SAVJETI

Ovo su tri najčešće pogreške pri stiliziranju kose, a evo kako ih možete izbjeći

19.11.2020 u 08:44

Bionic
Reading

Sušilo za kosu, uvijač ili pegla za kosu – za mnoge žene oblikovanje kose predstavlja dio svakodnevne rutine u kupaonici, no čak i kada je upitanju samo oblikovanje kose četkom ili gumicom u stanju smo ju ozbiljno oštetiti, a ovo su tri najčešće pogreške koje brojne dame čine, a koje bismo trebali izbjegavati

Oblikovanje mokre kose

Kosa je po svojoj strukturi slična koži i kada dođe u kontakt s vodom, njezina struktura postane osjetljivija, stoga nikada ne biste trebali oblikovati svježe opranu kosu. Samo tretiranje mokre kose četkom ili vezanje s gumicom može oštetiti njezinu strukturu i u konačnici dovesti do pucanja kose i njezinih vrhova.

Prije oblikovanja, mokru kosu biste uvijek trebali prosušiti fenom ili pustiti da se osuši prirodnim putem na zraku. Ako za navedeno nemate strpljenja, od mokre kose napravite pletenice koje će kosu držati na mjestu dok se u potpunosti ne osuši, bez pomoći gumica za kosu, što je ujedno najbolje učiniti tijekom noći.

Stiliziranje kose dok je prevruća

Baš poput kože, kosa se vrućinom može trajno oštetiti. Osim tipičnog sušila za kosu, vrući predmeti poput uvijača ili pegle za kosu podjednako uzrokuju lomljenje kose i njezinih vrhova.

Danas na tržištu postoje brojne nove vrste alata za oblikovanje kose koje se oslanjaju na različite tehnologije čija je misija očuvanje zdravog izgleda kose te se njihova temperatura s lakoćom podešava. Tijekom feniranja kose, sušilom nikada ne biste trebali prelaziti preblizu kose, a optimalna udaljenost bi, prema riječima frizerskih stručnjaka, trebala biti najmanje 20 centimetara.

Pogrešno nanošenje laka za kosu

Korištenje preparata za oblikovanje kose poput laka nužno neće osigurati željeni oblik kose. Ako njime ne baratate pravilno, vaša kosa će u konačnici izgledati ljepljivo i neuredno.

Kao prilikom feniranja kose sušilom, lak za kosu trebali biste nanositi iz sigurne udaljenosti, otprilike 25 centimetara dalje od same kose i prilikom korištenja ovog preparata za stiliziranje kose poželjno je voditi se nepisanim pravilom 'manje je više'. Velika količina laka na kosi, primjerice, rezultirat će betonskim izgledom uvojaka umjesto prirodnim kakav priželjkujete.

  • +5
Vječne bob frizure Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia