KORISNI SAVJETI

Frizer Meghan Markle otkriva trikove za lijepu i njegovanu kosu koji bi vam mogli itekako koristiti u ovim danima pandemije

12.11.2020 u 09:21

Bionic
Reading

Nije ni čudo da Meghan Markle ima ovako prekrasnu dugu i njegovanu kosu kad je na kraljevskom dvoru iz prve ruke upijala savjete slavnog frizera Georgea Nortwooda, zaduženog za to da njezina kosa u svakom trenutku izgleda savršeno, a neke od savjeta podijelio je i s britanskom javnosti koja je ponovno završila u izolaciji

Kako iz dana u dan raste broj oboljelih i mnogi su u strahu od virusa koji prijeti sa svih strana, brojne žene ovih dana zaobilaze frizerske salone u širokom luku. Umjesto feniranja i bojanja u salonima, mnoge to radije čine u udobnosti svoga doma, a posebno diljem Velike Britanije, suočene s drugom karantenom.

Ekipa s Glamoura razgovarala je s Georgeom Northwoodom, frizerom koji je zadužen za njegu kose Meghan Markle, Alexe Chung i Rosie Huntington-Whiteley, te je otkrio nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći ukoliko se o svojoj kosi, kao i većina Britanki trenutno, brinete sami.

Slavni frizer bio je zadužen za punđu koju je vojvotkinja od Sussexa nosila na dan vjenčanja te ju je pratio na kraljevskoj turneji po Australiji, stoga vjerujemo da će vam njegovi savjeti koristiti.

1. Pustite kosu da se sama osuši

'Nakon prvog vala pandemije, nakon izolacije, primijetio sam da se kosa mojih klijentica znatno popravila. Jedan od razloga za to je činjenica da svoju kosu nisu izlagale feniranju te je stilizirale peglama i uvijačima za kosu. Također, žene su prestale bojati kosu te su je češće puštale da se sama osuši, što je izvrsno. Na taj način kosa se neće isušiti i biti naelektrizirana', otkrio je Northwood.

2. Koristite preparat za zaštitu za kosu od topline

Ako ne možete zamisliti dan bez feniranja ili korištenja pegle za kosu, slavni frizer savjetuje vam obavezno korištenje preparata za zaštitu kose od topline. Ovakvih proizvoda je mnogo, a potrebno ih je nanijeti od sredine prema vrhovima kako biste spriječili isušivanje i lomljenje kose i listanje vrhova. Također, koristite hranjive maske za kosu koje će obnoviti vrhove. 'Činite to u toploj kupki, jer će vodena para pomoći otvoriti pore te će maska lakše prodrijeti u kulikulu dlake', dodaje frizer.

3. Nemojte se zanijeti šišanjem kod kuće

Ako već duže vremena niste stigli kod frizera, a vaša kosa vapi za šišanjem, možete je sami skratiti, no pazite što radite. 'Nemojte biti prehrabri, jer ako pogriješite, trebat će proći puno vremena da biste vratili kosu u prvotno stanje. Na YouTubeu postoji zaista puno dobrih videa koji objašnjavaju kako podrezati vrhove kod kuće. Jedan takav napravio sam s Alexom Chung na svom kanalu na YouTubeu. Video je zaista poučan', otkrio je Nothwood.

4. Odaberite nijansu najsličniju vašoj trenutnoj boji kose

'Greška koju mnogi čine je bojanje kose u pretamnu boju. Ako imate izrast na kojem treba poraditi, izbjegavajte lude boje i eksperimente. To prepustite ljudima koji znaju što čine, a vi se fokusirajte isključivo na bojanje izrasta. Zato je potrebno odabrati najsličniju nijansu vašoj trenutnoj boji, a ostatak kose ostaviti netaknutim. Ukoliko kosu obojite u pretamnu ili crvenu boju, vrlo vjerojatno će je kasnije biti teže ukloniti te ćete je morati blajhati. Bolje je koristiti svjetliju nijansu koju će vaš frizer kasnije moći lako doraditi', savjetuje frizer.

5. Koristite šampon za dubinsko čišćenje vlasišta

'Ako koristite velik broj preparata za kosu, oni se s vremenom talože na vlasištu te ga je s vremena na vrijeme potrebno temeljito očistiti, što običnim šamponom za kosu nećete uspjeti. Taloženje nečistoća na vlasištu kosu će učiniti teškom te će se brže mastiti, stoga povremeno koristite pročišćavajući šampon koji učinkovito čisti vlasište, temeljito pere kosu i vraća joj prirodnu ljepotu', sugerira Northwood.