ZA SVAKOGA PONEŠTO

Ovo su super jednodijelni badići za chic ljeto

09.07.2013 u 08:57

  • +23

Jednodijelni badići

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Bez obzira želite li u njima ponešto sakriti ili možda baš naglasiti, nećete pogriješiti ako svojoj 'kupališnoj kolekciji' dodate i jedan jednodijelni badić. Kakvi se jednodijelni modeli nose, razgledali smo u Mangu, H&M-u, Lisci, New Yorkeru te online

Sve do sredine prošlog stoljeća nosili su se potpuno zatvoreni jednodijelni badići jer je čednost bila u pitanju. Zatim se krenulo s dvodijelnim badićima čije su gaćice prekrivale bedra i sezale do pupka. A onda je došao mini bikini i jednodijelni badići pali su drugi plan, da bi se posljednjih godina vratila u velikom stilu, ali više nikada na sasvim retro način.

Mini bikiniji već dugo vladaju plažama, ali kako modnim radostima nema kraja, tako je došla i era monokinija, onih jednodijelnih badića čiji je gornji i donji dio spajao makar metalni lančić. Monokiniji su postali gotovo sinonim za seksipil na plaži.

Kako bilo, za one koje vole nabaciti pareo i bezbrižno sjediti u kakvom fensi baru na plažu, barem jedan dobar, konkretni jednodijelni badić modni je zakon.

Ove se sezone nose doista svi modeli ovih kupaćih kostima – od zatvorenijih, damskih, sa satenskim sjajem, do vrlo intrigantno izrezanih monokinija. Još ako imaju kakav detalj poput mini kljove, bisera ili cirkona, mogu izgledati vrlo zanimljivo i - otmjeno.

Nećete pogriješiti ni s modelom na jedno rame, s onima koji imaju volane na grdima, a i resice su vrlo moderne.