SAMO ZA ODABRANE

Ovo su najskuplje torbice na svijetu

14.10.2016 u 10:12

  • +2

Torba

Izvor: Screenshot / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Danas gotovo da ne postoji žena koja ne posjeduje barem jedan model torbe, a neke su za njih spremne izdvojiti i poveći iznos. Ako ste se ikad pitali koje se torbe smatraju najskupljima na svijetu, modni eksperti napravili su popis od 10 torba, od kojih je najskuplja na listi uspjela ući i u Guinnessovu knjigu rekorda

Sedmo mjesto na listi najskupljih torbica u svijetu zaslužila je patchwork torba Louis Vuitton koju je za luksuznu kuću Louis Vuitton kreirao dizajner Marc Jacobs. Na tržište je lansirano samo 20 primjeraka ove torbe po cijeni nešto nižoj od 300 tisuća kuna, a kako se saznaje, jedan primjerak posjeduje slavna Beyonce.

Na šestom je mjestu liste torbica mađarske dizajnerice Judith Leiber od oko 600 tisuća kuna. Torbica u obliku ruže optočena je dragim kamenjem, uključujući 1.196 rozih safira, 1.016 dijamanata, u ukupnom iznosu od 42 karata i 800 kristala turmalina. Ova je torbica ekskluzivna jer postoji samo jedan primjerak, a prodana je prije službenog predstavljanja.

EVERYDAY HANDBAGS #bebrave with #fashion #judithleiber #DBRmuse

A photo posted by gingerbae (@dressedbyred) on

Izrađena od krokodilske kože, s kopčom od bijelog zlata, optočenom 10-karatnim dijamantima, Hermesova Birkin 2014. prodana je na aukciji za milijun kuna. Identična torba nižeg razreda dostupna je prodaji za 34 tisuće kuna.

Na četvrtom mjestu našla se ručna torbica (clutch) Cleopatra s dijamantnom kopčom dizajnerice Lane Marks. Ovu torbicu od gotovo dva milijuna kuna 2007. na dodjeli Oscara nosila je slavna Helen Mirren.

Visoko treće mjesto na listi zavrijedila je Chanelova torbica Forever koja stoji nešto manje od dva milijuna kuna zahvaljujući bijeloj krokodilskoj koži, 18-karatnoj pozlati i 334 dijamanta. Ima je u samo 13 primjeraka.

Da su Hermesove birkinice jedne od najskupljih torbi u svijetu, potvrđuje i visoko drugo mjesto koje drži takozvana Himalayan Crocodile Birkin. Do danas je ostala jedna je od najskupljih torba ikad ponuđenih na aukciji - za dva milijuna kuna zahvaljujući rijetkim dijamantima.

Najskupljom torbicom na svijetu, koja je međuvremenu uspjela ući u Guinnessovu knjigu rekorda, smatra se dijamantna torbica imena '1001 noć' draguljarske kuće Mouawad procijenjena na 3,8 milijuna dolara. Ova torbica srcolika oblika optočena je 18-karatnom pozlatom u kojoj je 4.517 dijamanata mase 382 karata.

#mouawad #expensive #luxury #lifestyleoftherichandfamous #bling #oohlala #glamorous #handbag #fashion

A photo posted by Molly (@molly_sparkles) on