VELIKA MODNA LISTA

Ovo su najpoželjnije krpice u 2017.: Trendovi pred kojima smo pokleknuli

24.12.2017 u 20:13

Bionic
Reading

Kao i svake godine, modna platforma Lyst objavila je listu trendova i pojmova koji su obilježili godinu na zalasku

Ove godine 80 milijuna kupaca iz 120 zemalja pretraživalo je sadržaj modne platforme Lyst. Predstavnici ove popularne platforme na osnovi 100 milijuna pretraga, koje uključuju podatke poput rezultata prodaje pet milijuna modnih proizvoda 12 tisuća dizajnera i trgovina, kreirali su tradicionalnu godišnju listu najvećih modnih trendova. Od Guccija, preko tenisica, do gingham uzorka i šljokica, modna platforma Lyst otkriva što smo najviše htjeli nositi u 2017. godini.

Veliki brendovi, veliki logotipi, veliki trendovi

Guccijev maksimalizam i upečatljivi slogani na majicama samo su neki od elemenata koji su označavali statement stil u 2017.

S više od 35 milijuna kupaca na Lystu, modni brend Gucci na čelu s dizajnerom Alessandrom Micheleom definitivno je najveći globalni brend u 2017. godini. Majice s istaknutim logom, kakve su na tržište lansirale modne kuće Balenciaga, Gucci, Saint Laurent i brend Loewe, postale su najtraženije, a ova godina također će ostati upamćena po velikom povratku sportskih brendova u retro duhu poput Championa, File i Kappe, čemu u prilog dovoljno govore podaci o potrazi za navedenim brendovima na Lystu, koja je ove godine porasla za nevjerojatnih 460 posto.

Pretraga za majicama ukrašenim sloganima ove godine porasla je za 105 posto zbog mnoštva dizajnera koji su ih odlučili ukrasiti jakim porukama feminističkog i političkog konteksta.

Modne 70-e

Trapez kroj, boja senfa, pussy bow bluze u 2017. godini postali su jedni od najtraženijih pojmova. Šljokičaste disko čizme postale su popularni jesenski dodatak u party segmentu, a potraga za odjevnim komadima ukrašenim šljokicama od lipnja do studenog porasla je za 42 posto.

  • +15
Trendi bluze Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +7
Slavne ljepotice u komadima boje senfa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modne 80-e

Brendovi Yeezy, Off-White i članice klana Kardashian udahnule su novi život omraženim biciklističkim hlačama iz 80-ih, a njihova pretraga u odnosu na prošlu godinu porasla je za 79 posto na modnoj platformi Lyst.

  • +2
Ružne hlače zaludjele su slavne ljepotice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modne 90-e

Od visoko rezanih topova do odjevnih komada tankih naramenica i haljina slip kroja, odjeća koja je obilježila modnu eru 90-ih ove godine bila je jako tražena. Kultne čizme Doc Martens i obuća s glomaznom petom inspirirana nekadašnjom pop atrakcijom Spice Girls obilježila je godinu na zalasku, postavši najtraženiji model obuće u jesenskoj sezoni.

  • +13
Trendi slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Poput navedenih odjevnih komada, snažni primjerci odijela, a ponajprije sivih modela blejzera kariranog uzorka vratili su se na modnu scenu u velikom stilu uz porast pretrage za 68 posto.

Torbe koje su dominirale Instagramom

Prepoznatljive i dostupne u mnoštvu boja i uzoraka, Guccijeve torbe Marmont, remen-torbe i torbice preko ramena ove godine bile su najpoželjnije. Prema podacima modne platforme Lyst, doživjele su ogroman uspjeh u 2017. godini.

  • +5
Najtraženije torbe u 2017. godini Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nove siluete obuće

Na listi najpopularnije obuće u 2017. godini uvjerljivo dominiraju modeli gumenih natikača. Ovog ljeta na modnoj platformi Lyst pojam 'gumene natikače' više se pretraživao od stiletica. Jesensku sezonu najtraženiji model iz svijeta obuće postale su takozvane čarape-čizme zahvaljujući dizajnerskim brendovima poput Balenciage i Vetementsa.

  • +5
Dlakave natikače osvojile slavne ljepotice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +8
Balenciagine čizme na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

Najprodavanija obuća na modnoj platformi Lyst

  • +5
Najtraženije cipele u 2017. godini Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kraj traperica skinny kroja

Svake dvije sekunde u 2017. godini na modnoj platformi Lyst pretraživala se ponuda traperica. Iako su one skinny kroja globalno najpopularniji model traperica, ovih pet modela zabilježili su značajan porast u ovoj godini.

Poznate cure u retro trapericama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Godina u znaku živopisnih boja

I dok su crna, plava, siva i bijela boja nastavile modnu vladavinu, 2017. godina ostat će upamćena po velikoj popularnosti odvažnih nijansi poput crvene, roza, žute, narančaste boje, kaki i nude nijansi.

  • +4
Slavne dame u roza izdanjima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +23
Žuta boja u proljetnim kombinacijama Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras
  • +5
Slavne dame u crvenim kombinacijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +14
Cipele i torbe u nijansi nude Izvor: Profimedia / Autor: Promo

Modni uzorci i tkanine godine

Zahvaljujući mnoštvu prikupljenih podataka, predstavnici modne platforme Lyst primijetili su da pojedini uzorci i tkanine itekako dobro kotiraju kod kupaca. Takozvani gingham uzorak postao je najveći proljetni hit s osam tisuća dnevnih pretraga koja je kulminirala u travnju. Tkanina koja će nadvladati većinu modnih trendova definitivno je baršun, a gležnjače od mekanog baršuna ušle su u modnu povijest kao jedan od najpoželjnijih predmeta od tog materijala u 2017. godini.

  • +17
Hit proljetni uzorak Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo
  • +51
Slavne dame obožavaju baršun Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Cvjetni uzorak na tamnoj tkanini postao je modni must have koji se proširio izvan proljetnih okvira, a karirani uzorak postao je uvjerljiv vladar aktualne sezone. Osim navedenih modnih trendova godine, uzorci u znaku tropskih motiva, slamnati materijal na torbama, mrežaste čarape, maskirni uzorak, lakirani materijali i samt obilježili su godinu na zalasku.

  • +30
Jesen u cvjetnim krpicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras
  • +16
Tropski motivi Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal montaža/ Mihaela Maras
  • +12
Slamnate torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara, Net-a-Porter
  • +10
Samt u jesenskim kolekcijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tenisice jače od torbi

Prema podacima modne platforme Lyst, tenisice su ove godine postale traženiji pojam pretrage od torbi s tri milijuna kupaca koji na Lystu svakog mjeseca traže idealan par, a ovi modeli obilježili su 2017. godinu.

  • +5
Najtraženije tenisice u 2017. godini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Promo

Rihanna

Modna platforma Lyst proglasila je Rihannu slavnom osobom s najvećim modnim utjecajem u ovoj godini. Osim pjevačice s Barbadosa, dame poput Selene Gomez i Belle Hadid uspjele su potaknuti milijun pretraživanja specifičnih modnih proizvoda koji su se brzinom svjetlosti prodavali diljem svijeta. Kako bi imenovali i rangirali najutjecajnije slavne osobe na modnoj sceni, Lystov tim pratio je 50 globalnih superzvijezda tijekom 2017. godine pregledavajući podatke o pretragama i rezultatima prodaje komada kojima su uspjeli stvoriti stajlinge o kojima se naveliko govorilo.

  • +4
Rihanna Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lista najutjecajnijih slavnih osoba u svijetu mode

  1. Rihanna
  2. Selena Gomez
  3. Bella Hadid
  4. Meghan Markle
  5. Kate Middleton
  6. Melania Trump
  7. A$AP Rocky
  8. Harry Styles
  9. Kylie Jenner
  10. Emily Ratajkowski
  • +19
Selena Gomez u omiljenim loafericama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +7
Bella Hadid u cipelama high street brenda Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +8
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia