NIJANSE KOJE ĆETE OBOŽAVATI

Ovo su najnovije hit boje koje će obilježiti godinu pred nama

07.09.2018 u 10:30

Bionic
Reading

Poznati Institut za boje Pantone otkrio je nanovije trendi nijanse ususret New York Fashion Weeku na kojem ćemo očekivano vidjeti najnovije kolekcije za proljeće/ljeto 2019. prepune ovih hit boja. Ako je vjerovati Pantoneu sva pažnja bit će usmjerena na nekoliko ključnih boja koje će diktirati proljetne trendove, a najveći favoriti bit će crvena, narančasta i ružičasta

'S psihološkog gledišta, ako pogledate koje značenje imaju boje, primijetit ćete da toplije boje, pogotovo one na bazi crvene, simboliziraju snagu. Upravo će ta riječ obilježiti nadolazeće proljetne kolekcije. Samopouzdane, vedre, razigrane nijanse, a svima njima zajednički je taj dojam snage kojim zrače', rekla je izvršna direktorica Leatrice Eiseman.

Jedne od trendi boja su i zelena, žuta i kraljevsko plava te su namijenjene onima 'koji se znaju zabavljati', tvrdi Eiseman, a dogodine ćemo se pomamiti i za nekoliko neutralnih nijansi.

Hit nijanse koje će obilježiti proljeće/ljeto 2019.

1. Koraljna

'Pristupačna boja s odgovarajućim 'edgy' izgledom. Koraljna boja privlači pažnju, ali ne u toliko agresivnoj mjeri kao primjerice narančasta', tvrde iz Instituta za boju Pantone.

2. Trava zelena

Ova nijansa dat će svježinu stajlingu i onaj prirodni efekt koji mnoge žene vole. Znate ono kada želite izgledati odlično, a a da istovremeno izgleda kao da se niste previše trudili? Upravo taj efekt postići ćete uz ovu zelenu nijansu.

3. Pink

Teatralna pink nijansa privući će sve znatiželjne poglede, pa ako u svom ormaru nemate već nešto u ovoj jarkoj boji, vrijeme je da to promijenite, jer ova će boja biti jedan od projetnih favorita.

4. Narančasta

Narančasto-crvena nijansa naziva 'fiesta' privlači poglede poput magneta i podiže čak i najdosadniji stajling. S ovom bojom budite sigurni da ćete biti u centru pažnje.

5. Kraljevsko plava

U kraljevsko plavoj nijansi zablistat ćete poput prave princeze. Ova boja ima čudnovatu moć začiniti svaki stajling daškom glamura i profinjenosti, pa je poželjno odabirati ju za neke svečanije prigode.

6. Žuto zlato

Ovo je jedna od onih toplih boja koje nam obasjaju dan, čak i kada je vani jesensko sivilo.

7. Zagasita crvena

'Zagasita crvena nijansa ima određenu dubinu i manji intenzitet od klasične crvene, koje stajlingu daju eleganciju i urbani izgled, tvrde iz Instituta za boje Pantone.

8. Kurkuma

Kurkuma je pomalo neodređena nijansa između žute i narančaste, kao stvorena za ljetne dane provedene uz more. Ako je vjerovati stručnjacima iz Pantonea, ovo će također biti jedna od najtrendi boja sezone.