ISPISALA POVIJEST

Ovo su najbolja modna izdanja Meghan Markle prema izboru magazina Vogue

23.03.2020 u 19:04

Bionic
Reading

Krajem ovoga mjeseca britanski princ Harry i njegova supruga, bivša američka glumica Meghan Markle, službeno će se oprostiti od svojih kraljevskih dužnosti nakon što su početkom ove godine najavili da se povlače od dodijeljenjih funkcija u britanskoj kraljevskoj obitelji

Odlukom o financijskoj neovisnosti, Meghan Markle i princ Harry nalazit će se između Ujedinjenog kraljevstva i Sjeverne Amerike usredotočeni na dobrotvorni rad i odgoj svog sina Archieja.

Za vrijeme vladavine u ulozi vojvotkinje od Sussexa, koja je započela kraljevskim vjenčanjem u svibnju 2018. godine, Meghan Markle dosljedno je koristila klasičan i uglađen pristup odijevanju koji odgovara dodijeljenjoj titulu, a prema riječima uredništva američkog izdanja modne biblije Vogue, uvijek je pronalazila načine da unese osjećaj osobnosti u kraljevski kodeks odijevanja.

Upravo je uredništvo modne biblije Vogue na kraju kraljevskog mandata Meghan Markle odlučio kreirati listu njezinih najboljih izdanja u protekle dvije godine koju su započeli s izdanjima tijekom svečane ceremonije vjenčanja.

U bračnu luku s britanskim princom Harryjem, bivša američka glumica uplovila je u vjenčanici francuske modne kuće Givenchy koju je dizajnirala kreativna direktorica brenda, britanska dizajnerica Clare Waight Keller.

'Imale smo vrlo diskretnu komunikaciju u kojoj nitko drugi nije sudjelovao', svojedobno je izjavila britanska dizajnerica na čelu francuske modne kuće Givenchy. Iz dizajna vjenčanice bilo je jasno da je Markle izgradila svoj modni identitet koji je nedugo zatim potvrdila i pojavom u drugoj vjenčanici s halter ovratnikom i potpisom britanske dizajnerice Stelle McCartney.

Njezina modna izdanja tijekom obnašanja funkcije vojvotkinje od Sussexa još su više uspjela doći do izražaja nakon najave o dočeku sina Archieja. Njezin trudnički stil, kako ističe Vogue, bio je elegantan i moderan, a navedeno potvrđuje njezino izdanje viđeno u studenom 2018. godine na događanju Royal Variety u Londonu koje je uključivalo presijavajući top brenda Safiyaa uz pripadajuću suknju sirena kroja.

U ulozi majke Markle je prema mišljenju magazina Vogue podjednako modno briljirala. Ranije ovoga mjeseca, još jednom odabrala je kreaciju s potpisom brenda Safiyaa – crvenu haljinu s dodatkom plašta, u kojoj je pojavila u londonskom Royal Albert Hallu.

  • +12
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

U posljednjim danima obnašanja kraljevskih dužnosti Meghan je, po mišljenju modne biblije, uspjela posebno briljirati kada je riječ o formalnim izdanjima, a svoju kraljevsku funkciju napušta s impresivnim brojem nezaboravnih modnih izdanja.

Kako ističe Vogue, njezina ležerna i sofisticirana estetika cementirala je svoje mjesto na popisu najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora u novijoj povijesti.

Najbolja izdanja Meghan Markle prema izboru magazina Vogue