IKONE STILA

Ovo su najbolja modna izdanja dviju najpopularnijih članica kraljevske obitelji o kojima se najviše govorilo u 2020. godini

27.12.2020 u 14:10

Bionic
Reading

Usprkos trudu nizozemske kraljice Maxime, koja slovi za jednu od najbolje odjevenih kraljica, uvijek elegantne španjolske kraljice Letizije ili prekrasne jordanske kraljice Ranije, titulu članice kraljevske obitelji s najvećim modnim utjecajem dijele britanske vojvotkinje Meghan Markle i Kate Middleton, što potvrđuju i brojke, a ovo su njihova najbolja modna izdanja u proteklih 12 mjeseci

Iako je pandemija mnogima poremetila planove u 2020., nije uspjela stati na put najutjecajnijim članicama kraljevske obitelji Meghan Markle i Kate Middleton. Nedavno globalno istraživanje pokazalo je da je Meghan Markle najpopularnija članica britanske kraljevske obitelji dok joj je Kate Middleton za petama.

Vojvotkinja od Sussexa postigla je ocjenu popularnosti od 14,5 posto i za dlaku pobijedila Kate Middleton, svoju šogoricu koja je osvojila 14,4 posto glasova. Obje članice britanske kraljevske obitelji slove za ikone stila. Dok one podižu prašinu i izazivaju euforiju zbog svega što odjenu, modni dizajneri nadaju se kako će baš njihovu odjeću slavne dame plave krvi odjenuti za neki od svojih angažmana.

Turbulentna 2020. godina za Meghan Markle započela je najavom povlačenja s kraljevske dužnosti pa su njezina pojavljivanja u javnosti ove godine bila na kapaljku. Iako je od tada prisustvovala na svega dva ili tri kraljevska događanja, pojačala je svoju prisutnost u medijima tijekom pandemije koronavirusa kao sugovornica u razgovorima preko Zooma.

  • +3
Najbolji stajlinzi Meghan Markle u 2020. godini Izvor: Profimedia / Autor: Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia

No zato je iskusnija članica kraljevske obitelji i supruga prijestolonasljednika Williama, Kate Middleton, koja je na britanskom dvoru već gotovo 10 godina, u proteklih 12 mjeseci pokazala zavidnu kolekciju haljina i kaputa.

Tijekom prvog vala koronavirusa vojvotkinja od Sussexa se s obitelji na neko vrijeme povukla u njihovu vikendicu u Norfolku, iz koje su povremeno odlazili u obilazak obližnjih trgovina i održavali razgovore s građanima putem videopoziva, no čim se situacija smirila, Kate i princ William nastavili su sa svojim kraljevskim dužnostima.

  • +16
Najbolji stajlinzi Kate Middleton u 2020. godini Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedavno su bili na kraljevskoj turneji Engleskom, Škotskom i Walesom, a za kraj godine počastili su britansku javnost obiteljskim izlaskom sa svoja tri malena nasljednika, prinčevima Georgeom i Louisom te princezom Charlotte.

Sve u svemu, glamura i elegancije nije nedostajalo kada su u pitanju ove članice kraljevske obitelji. Iako se njihov stil razlikuje, obje su svoje modne zadatke odradile s odličnom ocjenom, a sve što su odjenule svaki put se rasprodalo u trenu. To dovoljno govori o tome koliki je njihov modni utjecaj.

Vjerojatno najpamćeniji modni trenutak u 2020. bio je na Dan Commonwealtha, kada su obje vojvotkinje prisustvovale misi u Westminsterskoj opatiji. O njihovom modnom okršaju pisali su tada svi dnevni portali. Meghan je za tu prigodu odabrala vrlo efektnu haljinu s maramom u odvažnoj smaragdnoj boji s funkcijom plašta. Riječ je o haljini s potpisom dizajnerice Emilije Wickstead, čije kreacije obožava i Kate Middleton.

Kate se odlučila za vatrenocrvenu kombinaciju od glave do pete, osvanuvši u kaputu dizajnerice Catherine Walker i uskladivši ga s neizostavnim statement šeširom.