NOVI TRENDOVI

Ovo su krpice bez kojih nećete moći

19.02.2014 u 07:00

  • +16

New York Fashion Week 1

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Najveće modne kuće svijeta već prikazuju kolekcije za iduću jesen i zimu, no to svakako ne znači da pojedini elementi neće biti 'ukradeni' već u ovoproljetnim kolekcijama lanaca ulične mode. Neke trendove odmah morate usvojiti

1.Baloner bez rukava
Sve je jasno – može se nositi kao haljina, ili kao chic komad uz suknju i košulju, ili iz sasvim praktičnih razloga, da malo ugrije.

2. Trenirka na novi način
Trenirke su se polako uvukle u visoku modu ne samo kao dio odjeće za slobodno vrijeme, već često kao nosivi dio gradskih stylinga. Po novom se čak nose uz gležnjače na široku petu i, recimo, karirani kraći predimenzionirani kaput. Nešto što smo prije smatrali nepojmljivim i groznim.

3.Slojevitost
Košulja (najduža), pa majica, pa bolero-pulover – sve uz mrkvaste hlače!

4.Spavaćica kao dio stylinga
Spavaćica smije viriti ispod sakoa, kao i ispod suknje s prorezom. Ako vam je haljina karirana plavo-zelena, spavaćica može biti u boji devine dlake. Sve se 'tuče' po novom!

5. Fensi koža i običan pamuk

Sve se češće spaja ono naizgled skupo, i naizgled jeftino, čak i u visokoj modi. Mislimo pritom na primjerice fensi, sjajne, široke kožne hlače i primjerice pamučni pulover s natpisom kakav se može iskopati u svakom dućanu. To nam krizi svakako daje nove mogućnosti.



6.Čarape preko koljena
Čizme preko koljena nisu više toliki hit kao prethodnih sezona, ali zato čarape koje podsjećaju na njih ostaju u fokusu modernog outfita. Na ulicama grada već ovih dana provjerite kakav učinak imaju.

7.Tri-četvrt rukavi
Bluza može imati duže rukave, ali kaput one tri-četvrt. Zanimljiv pogled na (modni) svijet.

8.Štikle i čarape
Mislili smo da ovo žene neće nikada prigrliti, no prevarili smo se. Ovaj trend će biti sve veći hit, od crvenih tepiha do ulica. Čarape su kratke, jedva prekrivaju gležanj, svih tekstura, a štikle sa što tanjim remenčićima.

9.Budite inventivni sam svoj majstor
Oko vrata, umjesto krupne ogrlice, svežite crnu vrpcu. U mašnicu. Super chic, uz bilo što.

10.Neki novi slojevi
Svoj kratko rezani pulover navucite na usku haljinu, bilo koje dužine.