što odabrati?

Ovo su ključni komadi: Kako ovog proljeća izgledati 'in' u omiljenom ležernom stilu

01.04.2023 u 20:53

Bionic
Reading

Košulje na pruge, kombinacije maksi suknji i traper jakni, trendi remeni i statement crveni komadi samo su neki od prijedloga za to kako ovog proljeća izgledati 'in' u omiljenom ležernom stilu

U doba u kojem mnogi rade od kuće casual garderoba uživa ogromnu popularnost. Podrazumijeva davanje prioriteta udobnosti i jednostavnosti, a najčešće se sastoji od komada kao što su traperice, tenisice i mekani komadi od pletiva.

Pandemijsko razdoblje proizvelo je tzv. ultra casual stil, a on sada dobiva novu razinu, prilagođenu uvjetima života u kojima su socijalna i poslovna druženja znatno češća, no većina i dalje žudi za udobnim komadima na koje je navikla.

Ako ste među onima koji se nikako ne žele odreći casual stila, a istovremeno ga želite modernizirati i učiniti elegantnijim, donosimo nekoliko prijedloga kako da unaprijedite svoju garderobu i spremni dočekate proljeće.

Bazični komadi u drugačijem stilu

Klasične košulje lako možete unaprijediti tako što ćete one u neutralnim bojama zamijeniti chic modelima na pruge. Kada je riječ o hlačama, umjesto uobičajenog kroja, nosite trendi široke modele s naglašeno izbočenim džepovima, a vrući trend dugačkih suknji birajte u plisiranom dizajnu.

Ako ste među mnogobrojnim ovisnicama o tajicama, a želite postići elegantniji look, birajte one s prorezom i postignite apsolutni modni pogodak njihovim uparivanjem s najpoželjnijim komadima balerinki i loaferica.

Naglasak na remenu

I dok su proteklih godina velike i zabavne naušnice bile top odabir za podizanje outfita, od ovog proljeća birajte malo drugačiji modni dodatak u formi naglašenog remena.

Možete ga nositi na moderne traper suknje i sve vrste hlača te kao povez za balonere, a ističu se uski kožni modeli jer čine upečatljiv kontrast s oversized komadima.

  • +5
Remeni Izvor: Promo fotografije / Autor: B-Low Promo

Crveni statement komadi

Gotovo da ne postoji stajling koji neće izgledati nijansu glamuroznije uz neki upečatljiv crveni komad. Bilo da je riječ o košulji, baloneru, cipelama ili torbici, efektna crvena boja svaki će outfit podići na novu razinu ženstvene elegancije.

Traper i traper

Traper jakne, midi i maksi suknje te hlače u svim dimenzijama hit su ovog proljeća. Dobra vijest je to što su već osnovni komad svakog casual stajlinga, a najjednostavniji način vam outfit bude cool jest kombiniranje raznih omiljenih traper komada.

Računajte na to da modni stručnjaci tvrde kako će jedan komad posebno zablistati na proljetnom suncu, a riječ je o maksi suknji! Prema najavama, ona će u street style kombinacijama zamijeniti obožavanu minicu i tradicionalniji midi kroj te će biti pun pogodak u kombinaciji s traper jaknom.

Stil balletcore

U skladu s aktualnim trendom udobne odjeće i obuće ide i stil balletcore, a koji, kako mu sam naziv daje naslutiti, favorizira komade kao što su suknje, haljine uskog struka i balerinke, apsolutni must-have ovog proljeća.

Ove godine vraća se uobičajena varijanta balerinki sa zaobljenim vrhom ukrašenim mašnicom ili špicom, a tu su i neodoljive varijante od satena i s remenčićem na ristu, kakve tradicionalno čine uniformu balerina.

  • +7
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo