VRLO JE OPASNO

Ovo nikada ni s kim ne smijete dijeliti!

18.10.2013 u 07:31

Bionic
Reading

Postoje stvari koje nikada ni s kim ne smijete dijeliti jer ćete u suprotnom ugroziti zdravlje

Znate li da neke stvari ne smijete dijeliti s drugima? Riječ je o onim stvarima koje dolaze u dodir s osjetljivim mjestima tijela pa bi lako mogle prenositi bakterije. Evo koje su to stvari.

Sapun

Unatoč vjerovanju da se sapun sam čisti i dezinficira, znanstvenici savjetuju da to bude samo vaše sredstvo za higijenu. Zašto? Zato što se putem sapuna mogu prenijeti bakterije pa neka onda na njemu budu samo vaše.

Šeširi, kape, šubare, kacige, četke i češljevi za kosu

Sve što stavljate na glavu nikada ni s kim ne smijete dijeliti. To uključuje i posteljinu koja vam dodiruje lice i glavu. Važno je da ti predmeti budu samo vaši, jer je to zdravo i higijenski, a sprečava i širenje ušiju.

Antiperspirant

Možda sprečavaju znojenje i loš miris, ali ne sadržavaju sastojke koji bi ubijali potencijalno opasne bakterije. Upravo zato ne smijete dijeliti roll-on antiperspirante. A nemojte zaboraviti ni da je područje pazuha vrlo osjetljivo.

Pribor za nokte

Grickalice, rašpice pa i same lakove za nokte nikada ne dijelite s prijateljicama. Na takvom se priboru bakterije lako skupljaju, a infekcije brzo šire. Pribor za nokte mora ući u kategoriju stvari koje su samo vaše.

Šminka
Puder, korektor, maskara, sjenilo, rumenilo, ruž, sjajilo, olovka… Ništa, ali baš ništa od šminke ne smijete dijeliti, jer svi ti proizvodi idu na lice, a koža lica iznimno je osjetljiva. Dakle, ne posuđujte nikada nikomu šminku!

Britvice

Treba li posebno objašnjavati zašto britvice nikada ne smijete dijeliti s nekim drugim? Britvice skidaju površinski sloj kože i lako mogu inficirati organizam. Nikada, ali nikada ih ne dijelite s drugima!

Četkice za zube
Je li ikome ikada palo na pamet da dijeli četkicu za zube?! Nikada to ne smijete napraviti.

Naušnice, slušalice
Uši su vrlo osjetljive, a na naušnicama i slušalicama lako se skupljaju potencijalno opasne bakterije. Naušnicama se možete lako ubosti i probiti kožu do krvi, a bakterije se onda lako šire dalje. Nastojte da naušnice i slušalice, posebno one koje se stavljaju baš u uši, čuvate samo za sebe.