vjerna svom stilu

Ovo može samo ona: Đurđa Tedeschi u haljini koju ne bi svatko imao hrabrosti odjenuti

01.09.2023 u 10:51

Bionic
Reading

U bajkovitom ambijentu restorana Mandrač na Lopudu, svečano je otvoreno prvo izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala, a taj događaj nije propustila ni Đurđa Tedeschi kojoj je Dubrovnik drugi dom i neizostavna ljetna destinacija

Đurđa Tedeschi nesumnjivo je jedna od najvećih domaćih modnih ikona i to zahvaljujući unikatnom stilu i uvijek drukčijim i nesvakidašnjim kombinacijama. Umirovljena sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija gdje god se pojavi privlači poglede svojim odvažnim modnim kombinacijama. A kao vrhunska poznavateljica i ljubiteljica visoke mode, njezine stilske kombinacije vječna su inspiracija.

Ovog puta, ljetnu večer na Lopudu, gdje je stigla povodom otvorenja Ponta Lopud Jazz Festivala, začinila je kombinacijom koju malo koga ostavlja ravnodušnim. Izbor je pao na skulpturalni dizajn modne kuće Alaïa. Kako navodi sam brend, ova kreacija, prozirna maksi haljina, nije samo bezvremenski dio garderobe, ona se pretvara u umjetničko djelo. Koliko jednostavna, toliko dojmljiva, haljina je ukrašena cjevastim naborima koji zauzimaju izrazito strukturalni pristup klasičnim uzorcima, nudeći dojmljiv pristup inače potpuno minimalističkoj silueti.

Upravo taj dizajn u potpunosti u skladu s Đurđinim osebujnim stilskim pravcem i ormarom ispunjenom dizajnerskim kreacijama s potpisom Celine, Balenciage, Bottega Venete i japanskog Junye Watanabea.

Haljinu koja beskompromisno ističe figuru, i za čije odijevanje mnoge dame možda ne bi imale hrabrosti, neustrašiva Đurđa Tedeschi spojila je upečatljivim dodacima i čitavu kombinaciju podigla na još višu razinu. Prepoznatljive bijele sandale visokih potpetica i pletenih prekriženih remena te meka torba zebra uzorka uklopile su se u kombinaciju, a poseban detalj činio je šešir, inače jedan od Đurđinih omiljenih dodataka. Cipele i torbu pronašla je kod omiljene joj modne kuće Bottega Veneta, što je dobar primjera kako umirovljena sutkinja vješto kombinira trendovske i komade i predstavlja ih kao vječno nosive i prilagodljive.

  • +23
Otvorenje Ponta Lopud Jazz festivala Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish