NOVA OTKRIĆA

Ovo je najmanje seksi dio tijela

09.09.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Istraživanjem znanstvenika otkriveno je da su stopala najmanje seksi dio tijela, a u skupinu seksi dijelova pripadaju usne, uši i lopatice. Osim toga, utvrđeno je da muškarci imaju gotovo jednak broj erogenih zona kao i žene

Stopala su se pokazala kao najmanje seksi dio tijela u studiji neuroznanstvenika koji su proučavali vezu između seksa i mozga, piše Daily Mail. Studija koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Bangor i Witwatersrand u Johannesburgu utvrdila je da su upravo stopala najmanje privlačna od čak 41 dijela ljudskog tijela, a nakon njih slijede koljena.

Rezultati studije, koji su srušili dosadašnje vjerovanje da stopala imaju senzualnu vezu s genitalijama, objavljeni su u neuroznanstvenom časopisu Cortex. Ostali rezultati pokazuju da muškarce privlače ženska leđa i noge, a ženama to baš i nije jako privlačno, kao i ruke, koje ih također ostavljaju poprilično ravnodušnima.

Istraživanje je pokazalo i da muškarci imaju gotovo jednak broj erogenih točaka kao i žene. 'Mnogi smatraju da je žensko tijelo prepuno erogenih zona, a da muškarci imaju samo jednu erogenu točku – onu itekako uočljivu. No to očito nije točno. Broj erogenih zona muškaraca i žena je podjednak, no žene možda imaju malu prednost', kaže profesor Oliver Turnbull sa Sveučilišta Bangor.

Najpopularnijim dijelovima tijela, prema rezultatima studije, pokazali su se tako genitalije, zatim usne, uši, unutarnja strana bedara i lopatice.