LUKSUZNA KRSTARICA

Ovo je KIA K900, korejski odgovor na BMW 5

22.11.2013 u 16:07

  • +5

KIA K900

Izvor: Promo fotografije / Autor: kia

Bionic
Reading

KIA je na autosalonu u Los Angelesu još jednom nagazila Nijemcima na prste, ovaj put na terenu inače rezerviranom za kupce veće platežne moći

Modelom K900, koji je globalno još poznat pod imenom K9 i Quoris, KIA će pokušati pomrsiti račune BMW-u, Audiju, Mercedesu, no i Lexusu i Infinitiju. Korejci znaju da je put do srca i novčanika kupaca u ovoj klasi luksuz pa na njemu nisu štedjeli.

Tako će K900 dolaziti s kožom presvučenom unutrašnjošću, grijanim i hlađenim sjedalima sprijeda i straga, velikim panoramskim krovom sa sjenilom, 12,3-inčnim multimedijalno-kontrolnim displejom i 900-Wattnim Lexiconovim audiosustavom. Tu su i digitalni instrumenti prikazani na displeju s TFT tehnologijom te čitav set aktivnih i pasivnih sigurnosnih elemenata.

Korejci nisu podbacili ni po pitanju motorizacije. U ponudi su dva benzinca koji pogone stražnju osovinu, oba uparena s osmerostupanjskim automatikom iz ZF-a kojeg i BMW koristi u svojim automobilima.

Slabiji 3,8-litreni V6 razvija 311 KS, dok snažniji petolitreni istiskuje 420 KS. KIA još nije definirala cijene automobila za sjevernoameričko tržište, no veseli nas što ovaj model stiže uskoro i u Europu.