NE OPORAVLJAJU SE

Ovime su žene potpuno dotukle muškarce

18.12.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Žene su sretnije ako je njihova zadnja, ali povlađivanje svemu što kažu čini muževe još nesretnijima

Siti ste toga da vaša žena uvijek mora imati zadnju riječ u svađi? Evo što bi moglo pomoći da preokrenute trend. Suprug koji se slaže sa svime što mu žena kaže čini ga još nesretnijim, kažu znanstvenici - i totoliko da je studija morala biti prekinuta, jer su muškarci uključeni u projekt postali još nesretniji, prenosi MailOnline.

No to je njihove supruge usrećilo, iako neznatno.

Za potrebe istraživanja, objavljenog u časopisu British Medical Journal, skupina muževa morala se složiti sa svakim mišljenjem i zahtjevom svoje žene. Rezultati istraživanja psihologa sa Sveučilišta u Aucklandu pokazali su da je kvaliteta života tih muškaraca pala u samo 12 dana.

Naime, utjecaj je bio toliko ozbiljan da je studija morala biti prekinuta. I unatoč moći koju su pokazale, osjećaj sreće kod žena u studiji se tek neznatno povećao.

'Rezultati ovoga istraživanja pokazuju da dokazivanje snage negativno utječe na kvalitetu života osobe na drugom kraju te poruke', piše u studiji.

'Istraživanje je moralo biti prekinuto nakon 12 dana zbog nepovoljnih ishoda pri kojem su muški sudionici tvrdili da su žene postajale sve kritičnije prema svakom njihovu postupku ili stavu', navodi se u radu koji zaključuje kako je izuzetno štetno kada se jedan partner uvijek slaže s mišljenjem.