ZA MAKSIMALAN STIL

Ovih šest odjevnih komada osigurat će vam besprijekoran izgled na prijelazu iz proljetne u ljetnu sezonu

27.05.2020 u 06:57

Bionic
Reading

Vrijeme u kojem brojne zemlje ukidaju ograničenja propisana zbog pandemije koronavirusa brojne dame navelo je na preispitivanje svog svakodnevnog stila odijevanja. Nakon mjeseci provedenih u trenirkama i tajicama došao je trenutak za povratak konkretnim odjevnim komadima, a ovih šest primjeraka osigurat će vam besprijekoran izgled na prijelazu iz proljetne u ljetnu sezonu

Bermude

Ovaj specifičan tip hlača više se ne veže isključivo za stil odijevanja muškaraca u srednjim godinama. Renomirana dizajnerska imena podarila su im pravi makeover, čime su postale vrijedan komad u ormaru zaljubljenica u modu. Zahvaljujući čistim linijama, duljini nogavica koja seže do koljena i suptilno naglašenom struku, klasične bermuda hlače smatraju se univerzalno laskavim odjevnim komadom. U ljetnim mjesecima izgledat će savršeno u kombinaciji s jednostavnim bijelim topom i popularnim sandalama s četvrtastim potplatom, a u prijelaznom razdoblju s visokim čizmama i tankim pletivom.

Košulje inspirirane utilitarističkom modom

U određenim kontekstima riječ utilitarizam može podrazumijevati nedostatak stila ili sofisticiranog izgleda u prilog praktičnosti, no to nije slučaj kada su u pitanju košulje inspirirane utilitarističkom modom. Malo komada može se pohvaliti titulom izdržljivog odjevnog komada, no kao sastavni dio zimskih i ljetnih kolekcija košulje utilitarističkog stila zaslužuju tu titulu.

Podcijenjene, ali sofisticirane, postoji velika šansa da ste ih do sada uočili, a možda i nabavili, no ako niste, ne postoji razumnije modno ulaganje.

Košulju utilitarističkog stila kombinirajte s plavim trapericama i sandalama luksuznog izgleda ili joj darujte ispolirani dojam u kombinaciji s odgovarajućim hlačama. Kada temperature naglo počnu rasti, na košulje utilitarističkog stila gledajte kao na zamjenu za svoju uobičajenu jaknu za prijelazno razdoblje.

Klasična košulja-haljina

Bez obzira za koju se priliku odijevate, klasičnu košulja-haljinu smatrajte svojim spasiteljem zahvaljujući njenoj praktičnosti, ljepoti i ispoliranom dojmu uz pravilno stiliziranje. Modni eksperti predlažu modele košulja-haljina maksi dužina - suptilno naglašavaju struk, zbog čega djeluju posebno laskavo. U ljetnim mjesecima kombinirajte ih s kožnim sandalama i slamnatim torbama za elegantan izgled, a u vremenima u kojima temperature još uvijek nisu visoke uparite ih s hlačama širokih nogavica.

Bezvremenska odijela

Iako odijela mnogi ne povezuju s odijevanjem izvan dužnosti, opuštene i moderne verzije daju potpuno novu perspektivu njihovu klasičnom dizajnu. Daleko od prekomjerno ispoliranog dojma, lagano predimenzionirana odijela djelovat će ležerno i luksuzno, a u najboljem smislu opisuju suvremeno ljetno odijevanje. Jednostavno ih kombinirajte s bijelom majicom i sandalama poput anatomskih natikača Birkenstock za šik i ležeran izgled. U hladnijim mjesecima hlače odijela izvrsno će izgledati u kombinaciji s efektnim pletivom.

Pletenina

U industriji koja se stalno optužuje zbog svoje opsjednutosti 'novošću' moda je zapravo nevjerojatno ciklična, a najnoviji rezultat toga tanka su pletiva kakva smo nosili 90-ih godina. Gotovo da ne postoji veliko dizajnersko ime koje u svoju kolekciju nije uvrstilo barem jedan odjevni komad od tanke pletenine koji definira spomenuto desetljeće. Njihova glavna posebnost leži u njihovoj svestranosti, a u stanju su podariti mekani kontrast odjevnim komadima poput traperica ili trenirki.

Kombinezon

Zahvaljujući svojoj beskonačnoj svestranosti, kombinezon je posljednjih sezona prevalio put od statement do standardnog komada u kolekciji u ormaru. Dizajniran s modernom ženom na umu, pokazat će se pravim modnim spasiteljem u brojnim danima u kojima ne znate što biste odjenuli. Kao odjevni komad koji možete nositi cijele godine, u ljetnim mjesecima kombinirajte ga s jednostavnim sandalama, a u zimskim mjesecima poigrajte se slojevitim stilom odijevanja i spojite ga s dolčevitom te glomaznim modelom čizama.