LASKAVOG EFEKTA

Ove tri nijanse smeđe boje za kosu više nisu 'in', a evo koje su ih uspjele skinuti s trona

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 13.05.2021 12:48
  • Objavljeno 13.05.2021 u 12:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Fabio Mazza / Alamy / Alamy / Profimedia

Postoji mnoštvo različitih nijansi smeđe boje za kosu, a one koje se danas mogu pohvaliti statusom najpopularnijih savršene su za brinete koje žele nešto drugačije, a nisu ljubiteljice drastičnih promjena

Isto tako, popularne nijanse smeđe pristajat će i brojnim plavušama koje požele nakratko odmoriti od izbjebljivanja pramenova.

Ukoliko i sami pripadate navedenim skupinama žena, isplati se bolje razmotriti jednu od tri nijanse smeđe boje za kosu koje danas slove za veliki hit.

Koji su smeđi tonovi 'in', a koji 'out' ove sezone?

Out: Pepeljasto smeđa

In: Smeđa boja karamele

Topli tonovi u kosi nisu samo zaradili ogromnu popularnost u svijetu plavuša. Unutar toplog spektra također se krećemo kada je riječ o smeđim tonovima. Takozvana bronde, cinnamon brown i karamel boja smeđe danas uživaju veliku popularnost. Potonja boja kose ima crvenkastu nijansu, što uopće nije negativno, ali je apsolutno poželjno. Za razliku od pepeljastih nijansi, topli smeđi tonovi djeluju potpuno živo i blistavo. Doduše, ovoj boji kose treba malo intenzivne njege za ljeto, jer se boja mora održavati s pravim proizvodima.

Out: Balayage s plavim pramenovima

In: Smeđa boja čokolade

Klasična balayage tehnika bojanja kose odnosi se na mnoštvo plavih pramenova kose istaknutih na smeđoj boji kose na način da izgledaju potpuno prirodno. Zahvaljujući činjenici što dopušta rijeđe posjete frizeru, nimalo ne čudi velika popularnost ove tehnike bojanja kose, no brojne brinete danas prednost daju kombinaciji različitih nijansi smeđe.

Svjetlije nijanse smeđe na kosi se koriste za stvaranje pramenova koji se pritom stapaju s baznom bojom smeđe.

Out: Espresso smeđa

In: Smeđa boja lješnjaka

Danas uistinu postoji mnoštvo nijansi smeđe, a ona boje lješnjaka ove je sezone posebno veliki hit. Ovaj poseban ton, kako mu i sam naziv govori, imitira boju lješnjaka sa plavim, zlatnim i crvenkastim sjajem zbog čega laska svakom tonu kože. Multidimenzionalne nijanse smeđe trenutno su potpuno moderne i s trona potiskuju monotone verzije poput espresso smeđe – barem za ovu sezonu.

  • +3

Bob frizure

Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia