BAŠ SU COOL

Ove elegantne hlače koje vole Francuskinje viđat ćemo posvuda ovoga proljeća

09.02.2024 u 09:02

Bionic
Reading

Hlače širih nogavica odlična su modna opcija za sve one kojima je dosta traperica, a nisu previše oduševljeni denim suknjama, cargo hlačama ili lepršavim haljinama. No sad se pojavio zanimljiv mikrotrend koji će itekako ostaviti traga na modnoj sceni

Tkanine s tankim vertikalnim prugicama trendseterice su još davno posudile iz muškog ormara, a osim što su vrlo chic, imaju još jednu prednost, a to je da figuru čine mršavijom.

Ovaj mikrotrend s puno stila obožavaju i Francuskinje te ga rado uključuju i u svoje svečanije kombinacije, baš kako to sjajno radi poznata fashionistica Jeanne Damas.

Upravo su prugaste tkanine dugo bile omiljene među muškarcima te su s vremenom postale važan element u njihovoj odjeći, često povezivan s odijelima. U 20. stoljeću postaju simbolom autoriteta, ali i sjajnog stila kad se radi o muškoj poslovnoj odjeći. Tijekom 1930-ih ova cool tkanina preselila se na film procvatom te industrije pa su odijela na pruge nosile ikona stila toga doba, poput Caryja Granta i Clarka Gablea.

  • +3
Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: MHD / Pacific coast news / Profimedia

Zatim ovaj materijal postaje omiljen u 80-ima, ponajviše zahvaljujući usponu žena u poslovnom svijetu.

Sjajno izgledaju upravo na hlačama tzv. uredskog tipa, koje su već neko vrijeme hit na modnoj sceni, a ako ste ljubiteljica ovakvih stilova, nećete pogriješiti ni ako odlučite odjenuti i pripadajući sako, što smo već vidjeli na poznatim trendsetericama poput Sofije Richie, Monice Bellucci, Hailey Bieber

Upravo je supruga Justina Biebera, jedna od najpopularnijih it djevojaka, po tko zna koji put pokazala svoj nevjerojatan osjećaj za stil u cool sivom odijelu. Hailey je predimenzionirani sako, koji djeluje kao da je preuzet iz muške garderobe, nosila sa sivom majicom kratkih rukava te crnom hobo torbom i loafericama. Ova suvremena reinterpretacija ženskog odijela pokazala se dobitnom kombinacijom uz pomoć chic detalja koji su uspješno razbili strogost sakoa i hlača.

U svakom slučaju, prugice, koje izgledaju kao da je netko bijelom kredom jedva primjetno iscrtao tkaninu, najvrući je trend koji će eksplodirati u mjesecima pred nama.

Sofia Richie, nova modna ikona tzv. tihog luksuza, odlučila se za neobičnu varijantu ovog stila s modernim zaokretom: široke hlače na pruge (Ralph Lauren) upotpunila je pripijenim sakoom koji, zahvaljujući velikom dekolteu, izgleda kao top, a stajling je podignula salonkama šiljastih vrhova, kakve su sad ponovno in. Kombinacije viđene na proteklim tjednima mode uključivale su upravo laskave hlače s naborima koje se kombiniraju uz udobne kraće džempere, sakoe ili uz muške košulje pripijenog kroja.

MODNA INSPIRACIJA

Omiljeni komad u ormarima chic Francuskinja: Jakna od tvida obilježit će proljetnu sezonu

Pogledaj galeriju

Široke hlače na pruge vrlo često povezujemo s uredskim outfitima, no lookovi viđeni na modnim revijama pretvorili su ih u jedan od najvećih nadolazećih trendova i za večernje kombinacije. Od senzualnih odijela uz romantičnu Chanelovu bluzu, ovaj se model pokazao prikladnim i za izlaske.

Dolce&Gabbana i Thom Browne rado su ovu tkaninu koristili u svojim kolekcijama - sjetimo se samo Monice Bellucci u očaravajućem ženskom odijelu s potpisom talijanskog dvojca.

Dakako, ako vam se sviđaju takve hlače (sa sakoom ili bez njega, ovisno o ukusu), sjajne ćete varijante naći i u ponudi high street brendova po posve pristupačnim cijenama.