MODNE BAJKE

Ovako proljetne trendove vide Calvin Klein, Ralph Lauren i Marc Jacobs

18.09.2015 u 12:46

  • +43

NYFW: Marc Jacobs, Calvin Klein i Ralph Lauren

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Na zadnjem danu New York Fashion Weeka svoju viziju modnog proljeća i ljeta 2016. predstavila su najjača imena američke modne scene Ralph Lauren, Calvin Klein i Marc Jacobs

Satenske i svilene haljine Calvina Kleina u neutralnim nijansama ovoga puta bile su malo drugačije, mnoge su imale dvostruke naramenice, jedne su bile na ramenicama, druge su ležerno padale s ramena. Zanimljive su svakako bile i kožne haljine koje su krojem podsjećale na pregače, a ta dekonstrukcija pregača također je imala chic dvostruke naramenice. Dozu ženstvenosti uvijek zanimljivom elegantnom minimalizmu, po kojem je Calvin Klein prepoznatljiv, dali su cvjetni printovi.

'Poigravali smo se s puno printova ovoga puta i bilo je zabavno', rekao je glavni dizajner ove modne kuće Fernando Costa. Ako je suditi po reviji Calvina Kleina i kolekcijama brojnih dizajnera s NTFW-a, trend udobne obuće, prvenstveno tenisica, nastavit će se i u idućoj godini.

Ikona američke modne scene Ralph Lauren predstavio je kolekciju inspiriranu francuskom rivijerom. Romantična i glamurozna sportska moda zaštitni je znak ovog modnog brenda. U kolekciji za proljeće i ljeto Lauren osim lana, svile i kašmira, unosi i puno kože, a posebno su se isticala ženstvena kožna odijela. Laurenova žena osim kože i prirodnih materijala, na nogama ima udobnu obuću, sandale s puno petom od pluta, a navečer se presvlači u ženstvene haljine i kombinezone koji padaju niz tijelo.

Osim vječne bijele i boje konjaka na komadima od kože, Lauren koristi puno crvene, pogotovo na topovima i haljinama, a za one hrabrije tu su kreacije s kobaltno plavom, jarkom žutom, narančastom i neonski zelenom. Međutim, Lauren na sreću ne odustaje od svog bazičnog komada, klasične, elegantne dnevne haljine s kratkim rukavima koju krasi kožni remen boje konjaka.

Reviju Marca Jacobsa nosila su trenutačno najtraženija manekenska imena Joan Smalls, Lineisy Montero, Molly Bair i Kendall Jenner, ali i glumica u usponu Emily Ratajkowski. Dominanta tema kolekcije bila je Americana, a modeli su nosili torbe ukrašene bojama američke zastave. No osim toga, Jacobs je pokazao sjajne baseball jakne, odijela s hlačama, stole od krzna, kaubojske čizme… Poigravao se i s kontrastima spojivši debele vunene veste sa sjajnim večernjim suknjama, a kao jedan od upečatljivijih printova ovog puta pojavljuje se motiv žene koja nos 3 D naočale.