STILSKA TRANSFORMACIJA

Ovako je Kolinda mijenjala stil kroz godine: Od strogo poslovnih kombinacija do besprijekorne elegancije

06.02.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kroz godine je mijenjala niz stilova, od vrlo formalnih odijela preko košulja s pussy bow mašnom do elegantnih kombinacija kojima se nije imalo što prigovoriti

Čak i tri godine nakon što je završio njen mandat na mjestu predsjednice države, Kolinda Grabar-Kitarović i dalje je jedna od najpopularnijih žena u Hrvatskoj.

Svoj status potvrdila je i nedavnom objavom fotografija s izleta u Međugorju kojom je na Facebooku prikupila tisuće lajkova i mnoštvo vrlo pozitivnih komentara obožavatelja koji se dive njenom mladenačkom izgledu i nevjerojatno vitkoj liniji.

Upravo je njen novi, opušteni stajling mnogima zapeo za oko i samo podsjetio na to koliko je Kolinda promijenila svoj stil od dobivanja mandata 2015. godine.

Tijekom kampanje za osvajanje predsjedničke pozicije gledali smo je u raznim klasičnim ženskim odijelima i kompletima koji su, iako elegantni i profinjeni, ponekad odavali dojam strogoće i pretjerane jednostavnosti.

  • +4
Kolinda Grabar Kitarović 2015. godine Izvor: Pixsell / Autor: STR-1111/PIXSELL

Nakon prve godine mandata uslijedila je i prva promjena stila

Sve do 2016. godine nastavila se oblačiti u uglavnom jednobojne komplete kojima su prevladavale crna, bijela i siva boja s tek ponekom varijantom u življim nijansama poput crvene ili ljubičaste.

No, nakon prve godine mandata uslijedila je prva vidljivija promjena kada je počela odijevati znatno odvažnije kombinacije u kojima je naglašavala struk te nosila ženstvenije materijale poput svile i čipke.

Reakcije na njenu promjenu stajlinga bile su iznimno pozitivne, posebice kada se odvažila na bijelu čipkastu haljinu s potpisom Elfsa za koju su, doduše, pojedinci tvrdili kako nije dovoljno formalna i u skladu s njenom pozicijom.

  • +13
Kolinda Grabar Kitarović 2016. godine Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iste godine imala je primanje u Bijeloj kući s američkim predsjedničkim parom Michelle i Barackom Obamom za koje se, ipak, odlučila igrati na sigurno i obući haljinu nepogrešive crne boje. No, ostavila je naznake novog smjera odabira outfita jer se čak i u ovakvoj posebnoj prilici odlučila za čipku.

U narednim godinama kombinirala je novi, opušteniji stil s klasičnim odijelima na kojima je, također, bila uočljiva promjena smjera odijevanja. Odijela i kompleti sve su češće dolazili u upečatljivim bojama te s raznim detaljima poput točkica i kopči, a sve su učestalije bile i suknje midi kroja u različitim živahnijim dizajnima.

S promjenom kilograma stigle su i promjene u modnim kombinacijama

Iduća zamjetna promjena koja je uslijedila bila je posljedica značajnog gubitka kilograma u ljeto 2018. godine kojim je predsjednica dobila zavidnu vitku liniju. Otkrila je kako je to postigla liposukcijskom dijetom koja, suprotno nazivu, nema baš nikakve veze s liposukcijom već stilom balansirane prehrane nalik mediteranskoj koja obuhvaća meso, ribu te razno povrće. Naglasak je na povećanom unosu zdravih masnoća i proteina, a izgladnjivanje je strogo zabranjeno!

  • +16
Kolinda Grabar Kitarović do 2020. godine Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Kolinda se tada odvažila na još ženstvenije chic kombinacije u kojima su počele prevladavati svijetle boje, haljine višeg kroja te modeli košulja s pussy bow mašnom.

Krajem iste godine, bivša predsjednica odlučila se i na još jednu radikalnu promjenu kada je svoju trademark punđu zamijenila raspuštenom frizurom. Svi su se složili - bio je to pun pogodak! Ova frizura u kombinaciji sa zavidnom linijom Kolindu je učinila još više mladolikom, a to je naglasila i opuštenijim modnim kombinacijama koje su bile znatno više elegantne, a manje strogo poslovne.

Nakon odstupanja s vlasti oduševljava neformalnim outfitima

Ipak, daleko najveća promjena uslijedila je nakon predaje mandata Zoranu Milanoviću 2020. godine. Javnost se složila kako je od trenutka odstupanja s predsjedničke pozicije Kolinda jednostavno - procvjetala!

  • +4
Kolinda Grabar Kitarović od 2020. godine Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bivšu predsjednicu sve smo češće imali priliku gledati u neformalnim kombinacijama s visokom dozom elegancije prema posljednjoj modi. U narednim godinama oduševljavala je objavama na društvenim mrežama u kojima se suptilno hvalila vitkom linijom na kojoj bi joj pozavidjela svaka žena.

Posljednje čime nas je razveselila bile su slike iz Međugorja na kojima je apsolutno zračila zdravljem i ljepotom zbog čega se mnogi pitaju u čemu je tajna 54-godišnje Riječanke koja nas kroz godine nije prestala oduševljavati svojim jedinstvenim stilom.