ČISTA PERVERZIJA

Ovako izgledaju najluksuzniji kovčezi za SP u Rusiji, a cijena je i više nego paprena

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 14.06.2018 17:48
  • Objavljeno 14.06.2018 u 17:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Luksuzna francuska kuća Louis Vuitton i njemački sportski div Adidas udružili su snage stvorivši prestižne dodatke namijenjene Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

Osim kovčega za 14 nogometnih lopti, brend Louis Vuitton također je bio zadužen za kreiranje putnog kovčega trofeja Svjetskog kupa, a njemački Adidas od 1970. godine zadužen je za stvaranje nogometnih lopti za Svjetsko nogometno prvenstvo.

  • +6
  • +3

Louis Vuitton kovčezi za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ova limitirana izdanja kovčega namijenjena Svjetskom prvenstvu u nogometu ručno su izrađena u Asnieres -sur-Seine, pariškom predgrađu gdje luksuzna kuća Louis Vuitton ima tvornicu. S prepoznatljivim monogramom Louis Vuitton, luksuzni kovčezi stižu s mjedenim uglovima i lokotima, a njihova vrijednost iznosi nešto više od 9 milijuna kuna.

  • +8
  • +5

Natalia Vodianova

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za novo Svjetsko nogometno prvenstvo koje se ove godine održava u Rusiji, Adidas je stvorio 13 nogometnih lopti koje su nove, poboljšane verzije kultnih lopti sa svjetskih prvenstava. U seriji se tako nalazi lopta Telstra sa Svjetskog kupa u Meksiku 1970. godine i kontroverzna lopta Jabilani upotrijebljena na Svjetskom kupu 2010. godine u Južnoj Africi zvana 'najokruglijom ikad proizvedenom loptom'.

U kolekciji nogometnih lopti uključena je i najnovija nazvana Telstar 18, dok je posljednja 14. lopta smještena u Louis Vuitton kovčegu uistinu posebna, čak i za visoke standarde francuske luksuzne kuće.

Riječ je o lopti izrađenoj od prirodne kravlje kože koja s godinama dobiva lijepu, karamel smeđu boju. Ovo je drugi put u povijesti da je francuska kuča Louis Vuitton stvorila nogometnu loptu koju je moguće zasebno kupiti.