ZDRAVO, A UKUSNO

Ovako dobre recepte za jaja još niste probali

14.01.2014 u 11:50

Bionic
Reading

Jaja su nezamjenjiva namirnica koja se može pripremiti na mnogo načina i upotpuniti mnoga jela. Evo izvrsnih ideja za zdrav i slastan doručak

Punjene tortilje

Gotove tortilje možete kupiti u svakoj većoj trgovini, ali će obrok biti zdraviji ako ih napravite kod kuće od integralnog brašna.

Punjenje za tortilje radi se od jaja, špinata i sira cheddara. Tri bjelanjka ispecite u mikrovalnoj pećnici skoro do kraja, neka ostanu mrvicu sirova na vrhu. Zagrijte tortilju i stavite pola bjelanjka pa pospite sirom i špinatom te stavite ostatak bjelanjka. Zarolajte tortilju i uživajte.

Tortilje možete punici i cijelim jajem, savjetuje Huffington Post. Nakon što ga ispečete, stavite povrće i dodatke po želji i sve složite u tortilju.

Omlet za prste polizati

Špinat i sir lako možete iskoristiti i u omletu. Ovaj put stavite kozji sir i dodajte malo rajčice. Tri jaja izmutite u zdjelici vilicom pa dodajte malo mlijeka, soli i papra. Na tavici otopite malo maslaca i izlijte jaja. Kada je donji dio jaja pred kraj pečenja preokrenite i na jednu polovicu stavite kozji sir, rajčicu i špinat pa omlet presavinite na pola. Preokrenite spatulom još jednom da se ispeče i drugi dio.

Jaja pečena u kalupu za muffine

Ovo je vrlo jednostavna priprema. Jaja izlijte u kalup, jedno po jedno. Posipajte soli i paprom te začinskim biljem po želji te pecite 15 do 20 minuta. Prethodno trebate namazati kalup s malo ulja kako se jaje ne bi zalijepilo. Jaja možete i smutiti pa zatim ispeći.

Kuhana jaja

Još jedan najjednostavniji primjer ukusnog i zdravog doručka je kuhano jaje. Može biti meko ili tvrdo, a uz njega kombinirajte topli tost s malo maslaca.