za svakoga ponešto

Ovako ćete najlakše odabrati idealan kupaći kostim za svoj oblik tijela

23.06.2018 u 11:06

Bionic
Reading

Stres koji brojne žene doživljavaju prilikom kupnje kupaćih kostima modni eksperti odlučili su zauvijek zaustaviti suzivši beskrajnu modnu ponudu na modele koji najbolje pristaju specifičnoj građi tijela

Kruškolika građa tijela

Žene kruškolike građe tijela karakteriziraju širi bokovi od ramena i vitkiji gornji dio tijela, kao što je slučaj sa zvijezdama poput Beyonce, latino dive J.Lo i glumice Jennifer Love Hewitt.

Ključ pronalaska savršenog kupaćeg kostima za kruškoliku građu tijela leži u balansiranju vaših proporcija i odgovarajućem prekrivanju donje polovice tijela.

Savjeti i trikovi

Izbjegavajte kupnju kupaćih kostima s dječačkim ili debelim trakama u donjem dijelu. Višak materijala po prirodi će privući pozornost na dijelove tijela koje želite sakriti.

Kada je riječ o gornjem dijelu bikinija ili drugog modela kupaćeg kostima, birajte one s istaknutim dekolteom, upečatljivih boja i uzoraka, kako biste fokus maknuli od donjeg dijela tijela.

Bujno poprsje

Dame poput Katy Perry i Sofije Vergare, koje se mogu pohvaliti bujnim poprsjem, po prirodi traže veću potporu u vidu grudnjaka.

Gornji dio kupaćeg kostima trebao bi imati oblikovane košarice, podesive naramenice i žice koje će bujnijim grudima pružiti najbolju moguću potporu. Kako biste minimalizirali fokus na gornjem dijelu tijela, izbjegavajte presijavajuće detalje i volane.

Savjeti i trikovi

Gornji dijelovi kupaćeg kostima nalik grudnjaku, sa žicama, oblikovanim košaricama i podesivim naramenicama osiguravaju dodatnu potporu. Što su deblje naramenice, potpora je veća.

Pri odabiru badića fokusirajte se na modele s gornjim dijelom koji izgleda poput vašeg regularnog grudnjaka.

Manje poprsje

Damama s poprsjem koje stane u košarice grudnjaka A ili B pristaju modeli bikinija s manjom potporom u gornjem dijelu. Mašne, volani, ukrasni detalji i uzorci koji stvaraju vizualno veće grudi itekako su dobrodošli.

  • +106
Kupaći kostimi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako bi se postigao dojam bujnijeg poprsja, triangl topovi i oni s odvažnim printovima, ukrasima i volanima dobitni su odabir. Podstavljeni gornji dijelovi kupaćih kostima također će stvoriti vizualno bujniji dekolte, a takozvani banana topovi bikinija i oni koji podsjećaju na modele sportskih topića s tankim naramenicama posebno će laskati damama manjeg opsega poprsja.

Atletska građa tijela

Ako imate uske bokove, šira ramena i manje izražene obline, tada, poput glumica Cameron Diaz, Jessice Biel i Jennifer Aniston, pripadate skupini žena s atletskom građom tijela.

Kako biste stvorili dojam bujnije figure, birajte modele s manjom pokrivenosti jer će upravo oni stvoriti iluziju oblina.

Gornji i donji dijelovi bikinija s odvažnim uzorkom, volanima i ukrasnim detaljima daju ženstvenu notu atletskoj liniji tijela i vizualno bujniju figuru. Takozvani monokiniji stvaraju nevjerojatne obline, poput jednodijelnih kupaćih kostima sa strateški postavljenim prorezima.

Donji dijelovi bikinija s vezicama na bokovima, osim što će se u potpunosti prilagoditi vašoj figuri, stvaraju dojam bujnije stražnjice.

Okrugla ili građa tijela oblika jabuke

Ako vam je gornji dio tijela nešto naglašeniji, a poprsje i struk veći od kukova (izražajniji trbuh), onda ste tip građe u obliku jabuke.

Preferirate li više biti pokriveni ili trbuh želite učiniti vizualno tanjim, postoji mnoštvo jednodijelnih i dvodijelnih kupaćih kostima koji će vam pomoći u navedenoj misiji. Bikiniji s gaćicama visokog struka i takozvani tankini modeli kupaćih kostima smatraju se idealnim za vas.

Nabori tkanine na kupaćim kostimima čine čuda za građu tijela u obliku jabuke jer skrivaju nedostatke i stvaraju definirani struk. Modeli kupaćih kostima na preklop stvoreni od različitih tkanina i uzoraka jedan su od takvih primjera.

Figura pješčanog sata

Figura pješčanog sata koju karakteriziraju raskošne obline u gornjem i donjem dijelu tijela zahtijeva modele kupaćih kostima koji pružaju dovoljno potpore i pokrivenosti. Ako pripadate ovoj građi tijela i pritom niste oduševljeni idejom pretjeranog naglašavanja oblina, izbjegavajte monokinije i modele bikinija s tankim naramenicama u gornjem dijelu i debljim vezicama gaćica.

Asimetrični topovi po prirodi će privući poglede na područje ovratnika, naglašavajući prekrasnu liniju ženinog vrata do ključnih kostiju.

Kupaći kostimi stvoreni colorblock tehnikom naglasit će dijelove tijela koje želite istaknuti, poput retro modela bikinija s visokim strukom gaćica i halter ovratnikom gornjeg dijela.